Našli tudi slušni aparat

Izginotje 23-letnice: na najdenih ostankih vidne poškodbe

R.T.
12. 1. 2018, 11.25
Posodobljeno: 12. 1. 2018, 11.39
Deli članek:

Neuradno: preiskovalci so skoraj prepričani, da se bo končalo iskanje študentke arhitekture in urbanizma.

Osebni arhiv
Anne-Cecile Pinel

Ni še uradne potrditve, glede na neuradne informacije, ki so jih izbrskali hrvaški mediji, pa naj bi bilo menda skoraj gotovo, da se je z najdbo ostankov, ki so jih v gozdu v bližini vasi Tounj našli lovci, zaključilo iskanje za pogrešano 23-letno Francozinjo Anne-Cecile Pinel. Policija sicer ne želi povezati najdbe ostankov s pogrešano Francozinjo, saj na podlagi ostankov DNK čakajo na ugotovitve zagrebškega zavoda za sodno medicino in kriminalistiko glede identitete osebe.

Jutranji list pa poroča, da je na najdeni lobanji iz gozda opažen zlom lobanjske baze pri ušesnem kanalu. 

Medtem ko policija čaka na uradne izsledke analize DNK, pa naj bi bili neuradno glede na predmete, ki so bili najdeni ob truplu - čevljih in vstopnici s festivala Memento Demento in predvsem slušnem aparatu, ki je ležal poleg trupla - preiskovalci skoraj prepričani, da se bo s tem končalo iskanje študentke arhitekture in urbanizma, ki so jo na območju najdbe človeških ostankov zadnjič videli 21. julija 2014. Zaradi težav s sluhom je namreč Francozinja uporabljala slušni aparat. 

Kot uporniško in trmasto, hkrati pa tudi velikodušno in zelo dostopno so študentko opisali prijatelji. Leta 2013 je kupila kombi in ga preuredila v bivalnik. S prijatelji se je odločila, da bo potovala po Evropi in obiskovala festivale s trance glasbo. Hrvaški festival Memento Demento ni bil njena prva festivalska postaja, nikakor pa ne bi smel biti njena zadnja postaja v življenju. Po Hrvaški bi se morala skupinica odpraviti na festival na Portugalsko, za katerega so tudi že kupili vstopnice. Svoj 23. rojstni dan je praznovala 17. julija na Češkem, dan kasneje pa se je še zadnjič javila staršem preko sporočila SMS. Ekipa je nato krenila proti avstrijskemu Dunaju, nato pa na Hrvaško. 

Svoj zadnjo noč je Anne-Cecile preplesala, zjutraj pa je prijateljici dejala, da gre na sprehod. Kot je dejala njena prijateljica, je tudi vzela drogo LSD in se odpravila na, kot se je izkazalo, zadnji sprehod.