Agent opisal grozljivko

VIDEO: Preprodajal dele človeških teles, okužene s hepatitisom in virusom HIV

S.R.
6. 1. 2018, 12.00
Posodobljeno: 6. 1. 2018, 12.04
Deli članek:

Agent FBI je opisal grozljive prizore iz skladišča moškega, ki se je ukvarjal s preprodajo delov človeških teles.

Reuters
Rathburn je bil nekdaj zaposlen na Univerzi v Michiganu, v njegovem skladišču pa so našli več kot 1000 delov človeških teles.

V Detroitu v ameriški zvezni državi Michigan se je začelo sojenje razvpitemu poslovnežu Arthurju Rathburnu, ki se je ukvarjal s preprodajo delov človeških teles. Kupovanje in prodajanje človeških delov za raziskovalne in izobraževalne namene je v skladu z ameriško zakonodajo sicer zakonito, kjer zakoni trenutno urejajo samo področje organov za presaditev, vendar Rathburna obtožujejo, da je ogoljufal svoje stranke, ki naj bi jim prodajal kadavre, okužene s hepatitisom in virusom HIV, in da je glede pošiljk lagal zveznim agentom.

Skladišče zloglasnega Rathburna, ki je dele človeških teles sicer zakonito prodajal raziskovalcem in raziskovalnim ustanovam, je bilo polno mrtvih muh, skled za pse in posmrtnih ostankov ljudi, pri čemer so bili »posamezni zamrznjeni kosi mesa sprijeti eden z drugim,« navedbe zveznega agenta povzema tiskovna agencija Reuters. Zvezni agentje so med preiskavo skladišča odkrili tudi štiri ohranjene fetuse, ki so bili domnevno odstranjeni v drugem trimesečju nosečnosti.

Na sodišču je bilo tudi razkrito, da so bili človeški ostanki shranjeni tako neprevidno, da je moral Rathburn zamrznjene dele ločevati s pajserjem, skladišče brez tekoče vode ali ogrevanja pa je bilo povsem umazano. »Deli človeških teles so bili povsem nezavarovano shranjeni v hladilnikih. V nekaterih so bile glave in trupi, v drugih roke in noge,« je povedal agent Leslie Larson.

Posnetki s prizorišča so bile tako grozljivi, poroča Reuters, da je Rathburnov odvetnik začel poroto prepričevati, naj se osredotočijo na dokumentacijo, ne pa na fotografije, ob tem pa je večino krivde za morebitne kršitve zvalil na Rathburnovo nekdanjo ženo.