Tragično

Tik pred rojstvom otroka jima je do tal pogorela hiša

S.A.
15. 12. 2017, 19.50
Posodobljeno: 15. 12. 2017, 20.20
Deli članek:

Gasilci so predvčerajšnjim začeli humanitarno akcijo, v okviru katere zbirajo denarna sredstva, ki bodo namenjena za obnovo stanovanjske hiše Rednakovih.

PGD Šalek
Na kraju je posredovalo kar 48 gasilcev.

Prvo naselje za Velenjem v smeri Slovenj Gradca sliši na ime Paka pri Velenju. Če na glavni, regionalni cesti, ki vodi preko naselja, zavijemo desno čez most ter vožnjo nadaljujemo navkreber, pridemo do več stanovanjskih in počitniških hiš pa tudi bivalnih vikendov. Med drugim tudi do bivalnega vikenda (v izmeri 10 x 7 metrov), v katerem živita Emil Rednak in njegova partnerica Kristina, s katero se v teh dneh pripravljata na rojstvo otroka. Pred dvema tednoma, bila je sobota, 2. decembra, pa sta doživela enega največjih šokov v življenju.

PGD Šalek
Požar je izbruhnil pred dvema tednoma, natančneje v soboto, 2. decembra okoli poldneva.

Ostalo le pogorišče

V njuni hiški je namreč tistega dne okoli poldneva izbruhnil obsežen požar. Kljub hitri intervenciji kar 48 gasilcev prostovoljnih gasilskih društev Šalek, Velenje, Škale in Vinska Gora je stanovanjski objekt pogorel praktično do tal. Gasilcem je uspelo obvarovati samo drvarnico in sosednje objekte, od stanovanjskega dela pa je žal ostalo samo pogorišče. Pri gašenju je lastnik objekta, Emil, utrpel opekline po rokah, reševalci NMP Velenje so ga oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

PGD Šalek
Uničena notranjost bivalnega vikenda.

Hvalevredna poteza

Članice in člani PGD Šalek so se nekaj dni po požaru odločili za hvalevredno potezo. Odločili so se, da nesrečni družini Rednak čimbolj pomagajo oziroma da vsaj malo ublažijo njihovo veliko stisko. Gasilci so nekaj sredstev že darovali, predvčerajšnjim pa so začeli izvajati tudi humanitarno akcijo, v okviru katere zbirajo denarna sredstva, ki bodo namenjena za obnovo stanovanjske hiše Rednakovih. »Težko si je predstavljati stisko soseda, prijatelja in tudi neznanca, ki mu nesreča v nekaj minutah uniči vse, za kar si je prizadeval dolga leta. Prostovoljni gasilci to velikokrat občutimo in to nas spodbuja, da poleg pomoči na intervencijah poskušamo pomagati še kako drugače. S takšno stisko se srečuje družina Emila Rednaka iz Pake pri Velenju, ki ji je uničujoč požar dobesedno pogoltnil stanovanjsko hišo, v kateri so se pripravljali na praznike in predvsem na prihod novega družinskega člana. Vsi ljudje in organizacije dobre volje ste vabljeni, da nakažete svoje prispevke na transakcijski račun PGD Šalek. Sredstva bomo zbirali do konca leta 2017!« so predvčerajšnjim na svojem facebook profilu zapisali gasilci PGD Šalek. Podatki za nakazilo: PGD Šalek, Šalek 24, 3320 Velenje, (TRR) IBAN: SI56 0242 6001 3131 521, sklic: 00 REDNAK. Na koncu so gasilci PGD Šalek še dodali: »Namesto nakupa pirotehničnih sredstev, zaradi katerih imamo gasilci velikokrat uničene praznike, raje darujte za pomoč Rednakovim!«

PGD Šalek
Škoda je ogromna.