Pazite, koga spustite skozi vrata

Pozor! Predstavijo se za delavce elektro podjetja, nato vas oropajo

S.R.
15. 12. 2017, 09.28
Posodobljeno: 15. 12. 2017, 12.30
Deli članek:

Na PU Ljubljana so včeraj ob približno 10.30 uri prejeli prijavo o poskusu drzne tatvine iz hiše v naselju Golo pri Igu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ljubljanski policisti so ugotovili, da so se trije neznani moški z osebnim vozilom Audi, šlo je za karavan sive barve, pripeljali na dvorišče občana, in poskušali izvesti prefrigan rop, sporočajo iz PU Ljubljana.

Prvi od neznancev je občana najprej pod pretvezo, da prihajajo iz elektro podjetja, zvabil iz hiše, drugi je ostal v vozilu, tretji pa je nepazljivost oziroma odsotnost občana izkoristil in vstopil v odklenjeno hišo. Na srečo se je v času dogodka tjakaj pripeljal sorodnik potencialne žrtve, zato so jo vsi trije s kraja nemudoma pobrisali, pri čemer jim ni uspelo ničesar odtujiti. Preiskava dogodka je še vedno v teku.

Bodite previdni in pozorni!

Policija občane opozarja, naj bodo previdni in pozorni na neznane osebe, ki pristopajo do njihovih domov in se izdajajo za delavce raznih servisnih služb, še zlasti na območjih, kjer je vremenska ujma povzročila gmotno škodo ter je njihovo izdajanje za uslužbence raznih servisnih služb še toliko bolj verjetno.

Da bi preprečili tovrstna oškodovanja, so v takšnih primerih, ko do vas pristopijo nepoznane osebe, nujni samozaščitni ukrepi, vključno in zlasti s stalnim spremljanjem teh oseb, varovanjem lastnine (zaprta in zaklenjena vrata tudi ko stopimo samo "za vogal hiše", pospravljeni vredni predmeti, kot so denar, nakit in ipd.) ter ustrezno previdnostjo, predvsem v primerih, ko se nepoznane osebe izdajajo za delavce ali serviserje. Občani naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico, delovni nalog ali drug dokument, s katerim bodo izkazali resničnost njihovih navedb in predvidenih del.