Mobilna verzija
20:45 23. maj 2018

Ustavili italijanske navijače s "topovskim udarom" in baklami

S.R. Maribor
1 Posodobljeno: 07:47 / 07.12.2017

Sinoči sta se na tekmi Lige prvakov v Ljudskem vrtu v Mariboru pomerili ekipi NK Maribor in Sevilla FC. Rezultat je bil neodločen, a so bili toliko bolj odločni naši policisti.

nogomet, bakla, navijač

Nogometno tekmo si je ogledalo okoli 11.000 gledalcev (fotografija je simbolična). Foto: Profimedia

Policisti so v zvezi z varovanjem nogometne tekme malo po 16. uri na počivališču Polskava ustavili kombinirano vozilo italijanskih registrskih oznak, v katerem je potovalo osem italijanskih državljanov. Ti so bili namenjeni na ogled nogometne tekme v Ljudskem vrtu. Pri enem od njih so policisti našli "topovski udar", pri dveh drugih pa po dve bakli. Zoper prvega so uvedli prekrškovni postopek, sporočajo iz PU Maribor.

Ker je imela ta organizirana skupina navijačev v vozilu predmete, za katere je bilo mogoče sklepati, da jih bodo uporabili za napad ali z njimi huje ogrozili javni red, splošno varnost ljudi ali pa premoženje, so policisti celotni skupini odredili prekinitev potovanja na športno prireditev.

Policisti bodo hitri postopek uvedli tudi zoper organizatorja, saj so organizirani navijači med tekmo in takoj po njej na stadionu prižgali večje število bakel.

Vaš prispevek