Specialni povratnik

Casiraghi v okovih racal po Ljubljani

S.S.
7. 12. 2017, 07.00
Deli članek:

Predvčerajšnjim se je kar na ljubljanskih ulicah nadaljevalo sojenje razvpitemu Stephenu Casiraghiju, obtoženemu nevarne vožnje in upiranja policistom.

Svet24
Zbor na Njegoševi cesti ob 9. uri.

Na zadnjem naroku je ljubljanski okrožni sodnik Martin Jančar sklenil, da bo na lastne oči preveril, kakšne so omejitve na ulicah, po katerih je marca letos dirkal obtoženi.

In tako so se sodnik Jančar, tožilec Matej Peterca, zagovornica obtoženega, odvetnica Nataša Ljubič, ter glavni protagonist zadeve v spremstvu pravosodnih policistov včeraj ob 9. uri zbrali na Njegoševi cesti, na avtobusni postaji nasproti poliklinike. Policisti so 25. marca tam opazili vozilo znamke Renault Clio z različnima registrskima tablicama, za volanom pa ni bil nihče drug kot Stephen Casiraghi, ki so ga le štirinajst dni prej po odločitvi vrhovnega sodišča izpustili iz zaporov na Dobu. Tam bi moral ostati do avgusta 2019, vendar so mu nižje instance napačno seštevale kazni. Kakorkoli. Ekipa »oglednikov« se je na terenu mudila uro in petnajst minut, od Njegoševe so se odpravili po Ilirski, Rozmanovi, Maistrovi, Masarykovi, Bohoričevi, Potrčevi in Partizanski, zaključili pa so na Rojčevi ulici.

Svet24
Naša četica koraka ...

Devetinštiridesetletnik je v svoji bogati kriminalni karieri nanizal več kot deset pravnomočnih obsodb, tudi zaradi ugrabitve in posilstva avtostoparke.

Nadaljevanje sojenja že v petek

Konec novembra je eden od policistov, ki so obtoženega zasledovali, na sodišču povedal, da je Casiraghi »vozil z visoko hitrostjo, kolikor sem uspel gledati na števec, med 70 in 80 kilometrov na uro«. Ko ga je prva patrulja poskušala ustaviti, je kazalo, da bo ubogal, potem pa je nenadoma speljal in skozi rdečo zapeljal v križišče ter nadaljeval dirkanje, med katerim so se morali umikati pešci, drugi vozniki in celo policisti.Tožilec Peterca je Casiraghiju na predobravnavnem naroku za kaznivo dejanje nevarne vožnje in dve kaznivi dejanji preprečitve uradnega dejanja v primeru priznanja ponudil enotno kazen pet let in šest mesecev zapora, obtoženi pa je njegovo ponudbo oholo zavrnil z besedami, da se ne more zagovarjati, ker je v okovih. Obramba je sicer prepričana, da so policisti Casiraghija po prihodu iz zapora neupravičeno nadzirali, da so se nanj spravili samo zato, ker je pač na slovenski kriminalni sceni neko ime. Sojenje se bo z zasliševanjem policistov nadaljevalo v petek.