Zalagal elito

VIDEO: Preplah med »jet seterji«: Prijeli preprodajalca Martina s celotnim seznamom

S.R.
5. 12. 2017, 08.46
Posodobljeno: 5. 12. 2017, 09.20
Deli članek:

Do zob oborožena grška policija je v nedeljo zjutraj med spanjem v luksuznem apartmaju prijela 33-letnega državljana Srbije, ki je s kokainom zalagal elito.

Youtube
Luksuzni kompleks, v katerem so Matijaševića aretirali.

33-letni Martin Matijašević, srbski državljan s hrvaškim potnim listom, je v nedeljo zjutraj »počival« v luksuznem apartmaju v grškem letovišču Varkiza v bližini Aten, ko so skozi vrata vdrli do zob oboroženi organi pregona, piše hrvaški Jutarnji list.

Policisti so v stanovanju, v katerem je Matijašević prebival zadnje tri tedne, našli 136 kilogramov kokaina, namenjenega grški »smetani.« Zasegli so še 12.000 evrov, štiri mobilne telefone in skuter, ki ga je domnevno uporabljal za dostavo droge na elitne mestne lokacije. Sveti gral predstavlja najdba notesnika, v katerem naj bi bila zabeležena imena 31 oseb iz grškega javnega življenja in ki bi glede na navedbe virov blizu preiskavi lahko povzročil pravi politični pretres v državi.

Preiskavo zoper Matijaševića naj bi sicer sprožili na podlagi anonimne prijave, vse pa naj bi se začelo, ko je nočne klube v Atenah preplavila večja količina kakovostnega kokaina. Na podlagi njegovega hrvaškega potnega lista, polnega žigov, so ugotovili, da je srbski preprodajalec domnevno zaradi nabave kokaina iz beograjskega letališča prek Madrida pogosto potoval v Brazilijo in Ekvador.

Youtube
Fotografija je simbolična.

Veljaki trepetajo

Matijaševića bodo danes privedli na zaslišanje, so sporočili iz odvetniške pisarne, ki ga zastopa. Javnost se zdaj sprašuje, ali si bo želel z izdajo informacij o samih dobaviteljih kokaina in vidnejših osebah, ki jim ga je prodajal, izpogajati milejšo kazen. Grška policija ga sicer obravnava kot člana organizirane kriminalne združbe z vsaj 20 člani. Živel naj bi na veliki nogi, noč pred aretacijo pa naj bi preživel v atenskih klubih. Policija, ki je spoznala, da prek njega ne bo mogla odkriti njegovih sodelavcev, ga je prijela šele, ko se je vrnil domov in se pogreznil v spanec.