Na prvo adventno nedeljo

Gasilski poveljnik o trčenju, v katerem sta umrla Slovenca: »Na koncu nisem mogel več gledati«

J.P.
4. 12. 2017, 07.38
Posodobljeno: 5. 12. 2017, 13.12
Deli članek:

Avtobus se je vračal z Dunaja, ko je na cesti B58 med vožnjo proti slovensko-avstrijski meji čelno trčil v osebno vozilo.

Facebook Feuerwehr Minihof-Liebau
Avtobus je končal v betonski ograji.

Vozili sta trčili med krajema Minihof-Liebau in Tauka.

Avtobus, ki se je včeraj proti Sloveniji vračal z obiska božičnega sejma na Dunaju, je po trčenju odbilo v betonski zid. Od 46 ljudi na avtobusu sta bila dva huje poškodovana, 20 pa lažje. V avtomobilu, ki je bil povsem uničen, sta umrla oba potnika – 31-letni Slovenec in 29-letna Slovenka.

Oba vozili sta imeli slovenski registrski tablici.

Facebook Feuerwehr Minihof-Liebau
Ni jima bilo pomoči.

Voznika avtobusa so morali rezati iz razbitin.

Čelno trčenje

Žrtvam je na pomoč priskočilo 90 gasilcev različnih avstrijskih gasilskih brigad, za spletni portal sobotainfo.com pa je spregovoril poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Minihof-Liebau Alois Knaus.

»Moram povedati, da tega nisem vajen, ampak te stvari lahko delam brez težav. Iskreno pa moram priznati, da reševanja na koncu nisem mogel več gledati,« je dejal. Povedal je tudi, da ocenjujejo, da je avtobus pred čelnim trčenjem vozil nekje med 80, 90 kilometrov na uro, avtomobil pa najverjetneje preko 100 kilometrov na uro. »Lahko si predstavljate, kako silovito je bilo trčenje,« je še dejal Knaus in dodal, da zavorne poti v času pogovora še niso opazili.