Zasledoval jo je

VIDEO: Starša v TV prispevku s koncerta prvič videla Aninega morilca

R.T.
3. 12. 2017, 21.14
Posodobljeno: 3. 12. 2017, 21.16
Deli članek:

Pred tednom dni se je Ana zabavala na koncertu, le nekaj metrov od nje pa je stal moški, ki jo je zasledoval in ji čez nekaj dni tudi sodil.

Facebook
Žrtev nekdanjega policista je bila 29-letna Ana Kurtanjek.

Ana Kurtanjek je bila v soboto, pred tednom dni, s prijateljico na koncertu Petra Graše v polni zagrebški dvorani, ko je ob 20.10 uri prejela SMS sporočilo z neznane mobilne številke. Vendar je kmalu izvedela, kdo je pošiljatelj ... Dubravko, ki je bil na koncertu le nekaj metrov oddaljen od nje. Dubravko, ki ji je čez nekaj dni sodil in jo ustrelil v garaži, ko se je vračala z dela, o tragediji, ki je pretresla Hrvaško, piše Jutarnji list.

Ana na SMS sporočilo ni odgovorila. "Za sporočilo mi je povedalal prijateljica, ki je bila z njo na koncertu. Ana je tudi meni poslala nekaj fotografij s koncerta. Dejala mi je, da je bilo super, ni pa mi omenila, da je bil tudi on tam. Očitno jo je zasledoval. Ni nam povedela vsega, kadar pa sem jo kaj vprašala o njem, je odgovorila: 'Mama, ne skrbi! Rešila bom to!' " je za Jutarnji list povedala Sunja Kurtanjek, mama ubitega dekleta. 

Prejšnjo soboto pa se je Dubravko, ki je čez nekaj dni moril, znašel na hrvaški televiziji. Na koncertu ga je posnela televizija Nova TV med prispevkom o koncertu. "To bo norišnica. Samo ljubezen, samo ljubezen! ... Ljubimo Graša!" je dejal Dubravko v kamero, s kozarcem v roki v desni in z levo roko okoli ramena dekleta poleg. Pred njim sta dve dekleti, nobena od njiju ni Ana. 

Starši ubite Ane so tako privič, v televizijskem prispevku, videli obraz človeka, ki jim je vzel hčerko. In ki ga prej niso nikoli spoznali. 

"Najdite posnetek. Rekel je le nekaj besed. Vse vam bo jasno. V dvorano sva prišli ob 20.05, sporočilo pa je prišlo ob 20.10. Ana se ni videla z njim. Ni mu odgovorila na sporočilo. Jaz vse vem, vendar vam ne želim povedati. Sami poizvejte, kako je lahko dobil delo v podjetju v stavbi, kjer je delala tudi Ana. Ne, nikoli nista bila v zvezi, vem pa, da ga je spoznala leta 2013," je za Jutarnji list dejala njena tesna prijateljica. 

Kot še pišejo v časniku, je še veliko neznank o tem, kaj vse se je dogajalo med Ano in Dubravkom. V redakcijo so prejeli fotografijo, ko sta skupaj v gostilni. Je pa jasno, da je Dubravko želel na vsak način biti skupaj z Ano in je od nje zahteval, da prekine razmerje s fantom, s katerim sta bila skupaj zadnja tri leta. Grozil je tudi, da bo zvezo nasilno prekinil. Je v sredo spoznal, da njegov odnos z Ano nima prihodnosti in se je odločil za najhujše: da je vzel življenje njej in tudi sebi? Odgovor je odnesel s sabo v grob.