Tragedija v Avstriji

FOTO: Umrla Slovenca sta imela komaj 29 in 31 let

T.L.
3. 12. 2017, 14.37
Posodobljeno: 5. 12. 2017, 13.05
Deli članek:

V Avstriji sta umrla moški in ženska, ki sta se peljala v osebnem avtomobilu, in sta bila stara 29 in 31 let.

http://www.feuerwehr-jennersdorf.at/
Uničeno osebno vozilo.

V hudi nesreči v sosednji Avstriji, v kateri sta bila udeležena slovenski avtobus in avtomobil, sta življenje izgubila dva Slovenca, moški in ženska, ki sta bila potnika v osebnem avtomobilu, in sta bila stara 29 in 31 let.

Kako silovito je bilo trčenje, razkrivajo fotografije avstrijskih gasilcev. Ogledate si jih lahko na povezavi.

Poročali smo, da se je avtobus vračal z Dunaja, ko je na cesti B58 med vožnjo v smeri proti slovensko-avstrijski meji med krajema Minihof-Liebau in Tauka čelno trčil v osebno vozilo. Avtobus pa je nato odbilo še v betonski zid. Od 46 ljudi na avtobusu sta bila poškodovana huje, 20 pa lažje. Obe vozili sta imeli slovenski registrski tablici (oznaka MS).

Žrtvam nesreče je na kraju pomagalo 90 gasilcev različnih gasilskih brigad (Minihof-Liebau, Tauka, Neuhaus am Klausenbach, Windisch-Minihof in Jennersdorf). 

Nepoškodovane potnike so namestili v prostorih gasilske postaje Minihof-Liebau, jim ponudili čaj in odeje.

Med preiskavo nesreče, ko je policija ugotavljala vzroke tragične nesreče, so odkrili puščanje goriva, zato so gasilci iz Jennersdorfa morali izčrpati okoli 250 litrov goriva iz rezervoarja preden so pristojne službe lahko nadaljevale svoje delo. Cesta je bila zaprta do 8.15 ure zjutraj. 

Kronen Zeitung poroča, da so se potniki z avtobusom vračali z obiska božičnega sejma na Dunaju.