Prehod za pešce

Po centru mesta so se slišali kriki šokirane matere: 73-letnica ji je zbila otroka

R.T.
19. 11. 2017, 13.39
Posodobljeno: 19. 11. 2017, 13.47
Deli članek:

V Samoborju se je včeraj zvečer pripetila huda prometna nesreča. 73-letna voznica je z osebnim avtomobilom znamke Smart trčila v šestletnega otroka, ki je prečkal cesto.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Prometna nesreča se je pripetila okoli 18. ure v središču Samoborja, mesta v bližini meje s Slovenijo. Policija je danes postregla z informacijami o nesreči. 45-letnica je z otrokoma, starima šest in osem let, zakorakala na prehod za pešce, ko je pripeljala 73-letna voznica smarta. Voznica je peljala tako hitro, da ni uspela pravočasno ustaviti. Na prehodu za pešce je zbila šestletnega dečka, ki je hudo poškodovan obležal na cesti. Voznica ni bila pod vplivom alkohola.

Mati je začela klicati na pomoč. Spletni portal Index piše, da so se po središču mesta slišali kriki obupane matere. Iz bližnjega lokala so takoj pritekli gostje, dva med njimi sta bila zdravnika, ki sta nesrečnemu fantu takoj nudila prvo pomoč. Kmalu zatem je bil šestletnik že v reševalnem vozilu, na žalost pa so bile njegove poškodbe tako hude, da je umrl v bolnišnici.