Mobilna verzija
06:58 20. marec 2018

Nesrečni smukač skozi varnostno mrežo v drevo

T.L.
2 Posodobljeno: 09:59 / 14.11.2017

Poisson je bil med tekmovalci priljubljen, pogosto je imel na obrazu narisan širok nasmeh, poznan pa je bil po vzdevku Caillou.

David poisson_medalja

David je leta 2013 v smuku osvojil bronasto medaljo na SP. Foto: Reuters

Smučarski svet žaluje po tragični in prezgodnji smrti priljubljenega francoskega smukača Davida Poissona (35), dobitnika bronaste medalje v smuku na svetovnem prvenstvu leta 2015, ki je umrl v ponedeljekovi nesreči med treningom v kanadskem smučarskem središču Nakiska v Alberti. Poisson je skupaj z ekipo treniral za tekmo svetovnega pokala v smučarskem prizorišču Lake Louise, ki je napovedana za 25. in 26. novembra letos.

Organizacija Kananaskis RCMP (Royal Canadian Mounted Police) je javnosti posredovala kratko sporočilo o okoliščinah Poissonove smrti. Njihove dosedanjen ugotovitve, ki jih povzema kanadski CBC News, kažejo, da je smukač umrl za posledicami poškodb, ki jih je utrpel, ko se je zataknil z robnikom smučke, nakar ga je odneslo skozi varnostno mrežo v drevo.

david poisson_tekma

Do usodnega ponedeljkovega dopoldneva je upal, da se bo kvalificiral na bližnje olimpijske igre v Pyeongchangu. Foto: Reuters

Smrtne nesreče v alpskem smučanju: 

1959: Toni Mark (Avt), Wallberg (Nem); 1959: John Semmelinck (Kan), Garmisch (Nem); 1964: Ross Milne (Avs), Innsbruck (Avt); 1964: Walter Mussner (Ita), Cervinia (Ita); 1970: Michel Bozon (Fra), Megeve (Fra); 1972: David Novelle (ZDA), Winter Park (ZDA); 1975: Michel Dujon (Fra), Tignes (Fra); 1979 (umrl leta 1985): Leonardo David (Ita), Lake Placid (ZDA); 1991: Gernot Reinstadler (Avt), Wengen (Švi); 1994: Ulrike Maier (Avt), Garmisch (Nem); 2001: Regine Cavagnoud (FRA), Pitztal (Avt); 2017: David Poisson (Fra), Nakiska (Kan). (STA)

Zdravniška reševalna ekipa v Calgaryju (Calgary EMS) je obvestilo o nesreči prejela sredi ponedeljkovega dopoldneva, ob prihodu na kraj nesreče pa so lahko razglasili le smrt nesrečnega smukača, je povedal njihov tiskovni predstavnik Adam Loria. Zato do sprva načrtovanega helikopterskega prevoza smukača v bolnišnico sploh ni prišlo. 

Ob tragičnem dogodku se vrstijo izrazi sožalja smučarskih organizacij, Poissonovih smučarskih kolegov in drugih ljubiteljev smučanja.  Oglasila se je tudi francoska ministrica za šport Laura Flessel, ki je med drugim dejala, da bo pozorno preučila okoliščine nesreče. 

Poisson je bil priljubljen med tekmovalci, pogosto je imel na obrazu narisan širok nasmeh, poznan pa je bil po vzdevku Caillou.

V tekmah za svetovni pokal je tekmoval od leta 2004. Leta 2013 je na prestižnem smuku v avstrijskem Kitzbuehelu zasedel tretje mesto, leta 2015 na smuku v italijanski Santa Caterini tretje mesto in bronasto medaljo, leta 2016 v Wengna 6. mesto, v Kitzbuehelu pa je bil v smuku deveti. 

Tekmoval je tudi za zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je zasedel v smuku 16. mesto, do usodnega ponedeljkovega dopoldneva pa je tudi upal, da se bo kvalificiral na bližnje olimpijske igre v Pyeongchangu.

david poisson_smukač

Poznan pa je bil po vzdevku Caillou. Foto: Reuters

smukač_francija Poisson

David Poisson Foto: Profimedia

Vaš prispevek