"Skrajno šokantne okoliščine"

VIDEO: Moški padel v drobilnik lesa in umrl grozljive smrti

S.R.
13. 11. 2017, 21.52
Posodobljeno: 13. 11. 2017, 22.03
Deli članek:

V avstralski zvezni državi Queensland je v »skrajno šokantnih okoliščinah« umrl moški, ki je padel v sekalnik.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Moški v avstralskem mestu Gympie, ki leži severno od Brisbana, je po nesreči padel v drobilnik lesa oziroma sekalnik, je na tiskovni konferenci povedal policist Paul Algie, ki je incident preiskoval.

»Grozljivo je, če moraš kot policist posredovati v kakršnem koli primeru nenadne smrti, vendar so bile te okoliščine skrajno šokantne,« je dejal za televizijsko hišo ABC. »Vsi udeleženi so seveda v hudi stiski, še vedno pa ugotavljamo vse okoliščine in to, kdo je kaj videl,« je dodal.

Twitter
Zgodilo se je na obrobju mesta Gympie.

Nesreča se je zgodila v nedeljo ponoči, ko je 54-letnik s še dvema moškima z drobilnikom čistil dovoz do hiše na obrobju mesta. Šlo naj bi za prijatelje, ki so pomagali lastnici posestva, in ne podizvajalce. »Bili so prijatelji, ki so ženski, ki je lastnica posestva, delali uslugo,« je povedal forenzični izvedenec Steve Webb. Policist Algie je ob tem dodal, da sta bila oba moška, prisotna ob grozljivi nesreči, na dogodkom »močno pretresena« ter da jima policisti in pristojne službe pomagajo po najboljših močeh. Podporo nudijo tudi osebju, ki je prvo prispelo na prizorišče, in vsem, ki zadevo preiskujejo.

Moški je bil na mestu mrtev, njegovo smrt pa trenutno obravnavajo kot nesrečo, je še dejal Algie, ki zaenkrat še ni mogel potrditi, ali je moški sekalnih uporabljal pravilno in, ali je pri tem uporabljal vse varnostne ukrepe.