Ugrabitev

VIDEO: Bizarna nesreča petih nagcev, ki so pristali v jarku, ima srhljivo ozadje

S.R.
10. 11. 2017, 09.08
Posodobljeno: 10. 11. 2017, 09.57
Deli članek:

Ponedeljkova nadvse bizarna prometna nesreča, kjer so policisti na prizorišču naleteli na pet povsem golih ljudi, je bila precej bolj zloveščega značaja, kot so sprva domnevali.

Youtube
Stvari so kot kaže precej bolj zapletene, kot so sprva domnevali.

Svet se je posmehoval novici o nenavadni prometni nesreči, ki se je v ponedeljek pripetila v industrijski coni Nisku v kanadskem mestu Edmonton. Policiste je na kraju nesreče pričakal nadvse čudaški prizor. V avtomobilu, ki se je malo pred tem zaletel v tovornjak in pristal v obcestnem jarku, so zagledali pet povsem golih ljudi. Medtem ko se je javnost spraševala, kaj so nagci v zimskih razmerah, zunanja temperatura je bila namreč krepko pod ničlo, tla pa je prekrivala sveža snežna odeja, počeli v avtomobilu, so policisti prišli do zanimivih, a dramatičnih ugotovitev. Kot vse kaže, je šlo za ugrabitev, pri čemer so bili ugrabitelji nagci sami.

Zgodba se razpleta

Glede na ugotovitve, se je drama pričela malo po 9. uri zjutraj, in sicer z ugrabitvijo moškega in ženske ter njunega šest tednov starega dojenčka. Najprej je že med vožnjo iz prtljažnika vozila uspelo pobegniti moškemu, malo za tem pa je iz vozila pobegnila tudi ženska z dojenčkom.

Vse tri je opazil mimoidoči voznik tovornjaka in jim nudil pomoč. Ko so bili na varnem, se je v zadek tovornjaka zaletel avtomobil z ugrabitelji in pristal v jarku. Takrat so na kraj nesreče prispeli policisti, ki so, kot rečeno, iz vozila izvlekli pet golih ljudi. Šlo je za dve mladoletni dekleti, ki sta že na prostosti, in tri odrasle, ki so jih obtožili ugrabitve in upiranja aretaciji. Štirje od njih so iz »različnih razlogov,« kot pravi policija, pristali v bolnišnici, »na delu« pa je bila tudi močna prisotnost mamil in alkohola. Ugrabljena družina, ki je med aretacijo v šoku in popolni tišini obsedela v tovornjaku, jo je odnesla brez poškodb, sicer pa naj bi se vsi udeleženci med seboj poznali.

Da bi zaščitili identiteto mladoletnic, policija ni želela izdati identitete udeleženih, vendar je znano, da so v priporu pristali 27-letni moški ter 35 in 30 let stari ženski.

Derek Scott, voznik tovornjaka in rešitelj, je pozneje za medije povedal, da ob bizarnem dogajanju tako on kot policisti niso mogli skriti nasmeška. »Priznati morate, da gre za komično situacijo. Ko se zavedate, da so ljudje na varnem, vam v jarku ostane avto poln nagcev. Seveda sem se smejal,« pravi Scott.