Črna kronika

Lovci tarča tatov, tokrat pokradli žlebove

Janja Ambrožič
13. 10. 2017, 07.10
Posodobljeno: 13. 10. 2017, 07.21
Deli članek:

Lani so jim ukradli trofeje, posodo, pribor in kurilno olje, letos so jim odpeljali bakrene žlebove in naredili za okoli 600 evrov škode.

J. A./Dolenjski list
V lovski dom na Trebelnem so po besedah Stanka Muhiča v zadnjem desetletju vlomili trikrat.

Lovska koča na Trebelnem se nikakor ne more otresti raznoraznih tatov, ki lovcem nenehno povzročajo škodo. Že pred časom so poskušali ukrasti žlebove, lani so pobrali trofeje in jedilni pribor, sredi prejšnjega tedna pa jim je zares uspelo pokrasti žlebove na enem delu strehe. Zakaj? Najverjetneje zato, ker so bili iz bakra. Iz policijskega poročila smo izvedeli, da je škode za okoli 600 evrov.

J. Ambrožič
Starešina Lovske družine Trebelno Stanko Muhič je pojasnil, da so na lovsko kočo bakrene žlebove namestili, ko so jo zgradili.

PRED LETI SO TATOVE PRESENETILI

Čeprav je lovska koča nekoliko umaknjena iz naselja, lovci dnevno prihajajo k njej, da vidijo, ali je vse v redu, in tako so prejšnji teden pred hišo obstali presenečeni, ko so ugotovili, da ni žlebov. »Tokrat so žlebove ukradli na sprednji strani objekta, zadaj so jih hoteli ukrasti že pred nekaj leti, a smo tatove presenetili in so jih potem pustili na tleh. Takrat smo popisali registrske tablice vozila, s katerim so tatovi prišli, vendar jih policija ni mogla izslediti, ker so imeli ukradene tablice. V tistem primeru so žlebove uničili, zmečkali so jih, tako da smo morali namestiti nove. Seveda nismo izbrali bakrenih,« je pojasnil starešina Lovske družine Trebelno Stanko Muhič in dodal, da so na lovsko kočo bakrene žlebove namestili, ko so jo zgradili. »Veste, takrat jih še niso kradli,« je še pripomnil starešina.

Pred letom in pol so tatovi odnesli dve trofeji jelenjadi, jedilni pribor, litoželezne lonce, 25-metrski podaljšek, pet litrov ustekleničenega vina in iztočili okoli 800 litrov kurilnega olja.

RAZOČARANI NAD POLICIJO

Lovci s Trebelnega imajo nenehno težave s tatovi, obiščejo jih skoraj vsako leto. Pred letom in pol so jim vlomili v kočo in odnesli dve trofeji jelenjadi, jedilni pribor, litoželezne lonce, 25-metrski podaljšek, celo pet litrov ustekleničenega vina. Za nameček so takrat vdrli še v kurilnico in iztočili okoli 800 litrov kurilnega olja. Tedaj so imeli za okoli 4000 evrov škode. »Policija v tistem primeru ni našla storilcev, tako kot še nikoli do zdaj. Priznam, da smo kar malo razočarani zaradi tega,« je še dodal Muhič.