Ljubljenčka pa zaprli

Lastniki odstotni, vlomilci na delu

Gabrijel Toplak
13. 10. 2017, 07.00
Deli članek:

Sogovornica po neprijetni izkušnji svari druge ljudi, naj ob prihajajočih praznikih, če bodo zapuščali svoje domove, še posebej pazijo, katere stvari bodo hranili doma.

Facebook
Vlomilci so v vseh prostorih za seboj pustili pravo razdejanje.

Facebook
V kopalnici so ob odpiranju okna premaknili in polomili rožo.

Facebook
Vlomilci so stikali tudi po omarah.

Facebook
Na vratih, skozi katera izstopajo iz kuhinje na teraso, so vidne poškodbe.

Družini Nataše P. z Zgornje Polskave se je minulo nedeljo zvečer, ko se je vrnila domov, kot radi rečemo, zmračilo pred očmi. Njihov dom so med njihovo skoraj triurno odsotnostjo »obiskali« vlomilci.

OB PROMETNI CESTI

»Tega dne sem vztrajala, da se popoldne udeležimo kostanjevega piknika. Hiša je bila prazna od 18. ure do 20.45,« pravi Nataša in dodaja, da njihova hiša sicer ni nekje na samem, temveč stoji v središču kraja, tik ob glavni regionalni cesti Maribor–Slovenska Bistrica. Pa tudi ciprese okrog hiše so še majhne in vlomilcev ne bi mogle skriti pred očmi drugih. Pravi, da je hišo očitno nekdo ves čas opazoval in vlom načrtoval.

PUSTILI TEHNIČNE NAPRAVE

Najprej so domnevali, da so vlomili v hišo skozi vrata, skozi katera lastniki izstopajo iz kuhinje na teraso. »A vidna so s ceste in vsak, ki se je peljal mimo, bi lahko vlomilce opazil,« je dejala sogovornica in vrnitev domov opisala: »Hotela sem odkleniti vrata in presenečena ugotovila, da niso zaklenjena. Skupaj z otroki smo se začudili, še posebej v hiši, kjer nas je pričakalo pravo razdejanje. Vse je bilo razmetano, kar kaže, da so stikali v vsaki sobi. Tudi v otroških, kamor so nam celo zaprli psa, višavskega terierja. V kopalnici v pritličju so nekje z dveh metrov višine sneli in uničili odprto nagibno okno. S police je padla roža,« razlaga sogovornica. »Gotovo so biti glasni, a jih sosedje niso slišali,« poudarja. Sprašuje se, zakaj niso odnesli nobene tehnične naprave, »temveč le nekaj gotovine, zlatnike in srebrnike, ki sem jih dobila od mojega podjetja, zato imajo natisnjene tudi logotipe«. »Ne vem sicer, koliko so vredni, a zame imajo simbolično vrednost,« meni. Ugotovila pa je še, zakaj so bila odklenjena vhodna vrata: »Na notranji strani imamo tako imenovanega metuljčka in zanj ne potrebuješ ključa.« Ko so zapuščali hišo, so si torej vrata samo odprli in odšli.