Tragedija

Sodelavke niso posumile, da bo Marina sodila otrokoma in sebi

R.T.
12. 10. 2017, 09.45
Posodobljeno: 12. 10. 2017, 11.38
Deli članek:

Čeprav je slišati grozljivo, družina upa, da sta otroka umrla preden je izbruhnil požar in da v v zadnjih trenutkih nista čutila bolečin.

Facebook/24sata
Grozljiva najdba v gozdu.

"Bila je hči edinka, starši so vse upe polagali nanjo in oba vnuka. Poročila sta se mlada in dobila otroke, vendar namesto, da bi uživali v življenju, je njen mož hudo zbolel. Ona je skušala otroke obvarovati muk in bolečin, zaradi česar jih je pogosto pripeljala k staršem," je po tragediji v naselju Husain pri hrvaški Kutini, kjer so v torek v vozilu našli mrtvo mamo Marino in dva njena otroka, za portal 24sata.hr povedala ena od meščank.

Poročali smo, da je Marina v ponedeljek po 15. uri končala z delom v službi v podjetju v Kutini, kjer je delala kot računovodkinja, in pri moževi mami prevzela oba otroka. Pred tem je, kot smo poročali, v službi pustila pismo, ki ga je naslovila na moža.

Obnašala se je običajno in delovala umirjeno, nobena od sodelavk, ki so jo srečale ob odhodu, ni posumila, da je Marina v stiski. Po službi je Marina v frizerski salon odpeljala še babico. Nihče ni sumil, da se bo odpeljala do potočka v gozdu, kjer so kasneje našli avto s trupli. Da se je pripeljala do gozda, se je Marina morala peljati tudi mimo hiše svojih staršev. V torek se pri njima ni ustavila na obisku ... 

Nabiral je gobe in našel Marino

Marinin avto znamke chevrolet je kasneje našel moški, ki je v gozdu nabiral gobe. Vozilo je Marina zapeljala nekaj sto metrov globoko v gozd in ga s ceste ni bilo moč opaziti. Da ni želela, da bi jo našli, pa kažejo tudi besede meščanov, ki pravijo, da bi se zaradi listja in blata na poti z avtom na cesto težko vrnila. Okoliške gozdove pa je Marina dobro poznala, saj je bil njen oče gozdar, še piše portal 24sata.hr.

Ko je na kraj dogodka prišla policija, je naletale na grozljiv prizor: v vozilu so bila tri zoglenela trupla. V vozilu so zgoreli 29-letna Marina, njena 5-letna hči in komaj dobro leto star sin. Po neuradnih informacijah naj bi policisti v vozilu našli tudi plinsko jeklenko in zdaj preiskujejo, ali je najdba povezana s smrtjo trojice. Obdukcija in preiskava vozila bodo podale odgovore na vprašanja, kaj se je dogajalo v zadnjih minutah življenja Marine in njenih dveh otrok.

Index.hr/Youtube
Zogleneli ostanki avtomobila.

Domači v skrbeh, ker se ni javila na telefon

Domači so posumili, da nekaj ni v redu, ko Marina ni prišla domovm, njen mobilni telefon pa je bil nedosegljiv. "Nikoli se ni zgodilo, da se ne bi javljala na klice. Takoj smo pomislili, da se ji je kaj zgodilo, da je z avtom zapeljala s ceste ali kaj podobnega," je v ponedeljek povedal njen sorodnik. Nihče pa ni slutil, da bi Marina lahko sodila otrokoma in sebi. 

Zdaj družina nestrpno čaka ugotovitve obdukcije. Čeprav je slišati grozljivo, upajo, da sta otroka umrla preden je izbruhnil požar in da v v zadnjih trenutkih nista čutila bolečin.

"Poznam jo vse življenje. Bila je drobna. Vendar je imela neverjetno voljo in moč. Kar si je zadala, je tudi uresničila. Slišala sem, da ji je bilo hudo zaradi moževe bolezni, verjetno je mislila, da mora biti močna in da lahko vse opravi sama. Veste, kako je v majhnih krajih: sramotno je priznati, da imaš težave in oditi po pomoč k psihiatru. Ko bi vsaj poiskala pomoč ..." si po tragediji v mestecu Husainu pri Kutini želi domačinka.