Tragedija pri Kutini

Za Marino preizkušnja prehuda: Tragično odšla in s seboj vzela otroka

S.R.
11. 10. 2017, 09.20
Posodobljeno: 11. 10. 2017, 10.22
Deli članek:

Tragedija pri Kutini, ki je včeraj pretresla Hrvaško, za seboj pušča veliko praznino in občutek nemoči. 29-letna Marina je najverjetneje sodila sebi ter s seboj vzela še svoja hčerko in sina.

Index.hr/Youtube
Zogleneli ostanki avtomobila.

Spomnimo, včeraj ob približno 9. uri zjutraj so v gozdu ob naselju Husain pri Kutini našli avtomobil, v katerem so bila tri zoglenela trupla. V vozilu so zgoreli 29-letna Marina, njena 5-letna hči in komaj dobro leto star sin, po poročanju hrvaški medijev pa je prizor povsem pretresel tudi vsega hudega vajene preiskovalce. Policija vse okoliščine tragedije sicer še ugotavlja, vendar vsi znaki kažejo, da je šlo za dvojni umor in samomor.

Zapeljala globoko v gozd

Čeprav so Marino in otroke iskali že ponoči, saj je izklopila telefon, njeno družino pa je skrbelo, da ni morda prišlo do kakšne prometne nesreče, so bila vsa prizadevanja neuspešna. Ko je njen soprog Dario zvečer policiji naznanil, da je Marina z otroki izginila, so mu dejali, da mora biti pogrešana 24 ur, preden lahko od telefonskega operaterja pridobijo lokacijo njenega mobilnega telefona. Medtem ko je bil Dario na policijski postaji, so Marino že iskali svojci in prijatelji, vendar zaman. Čeprav naj bi, kot je Dario povedal za 24sata, prečkali tudi to cesto, preko katere je nato policija povlekla policijske trakove. Da je niso našli, naj niti ne bi bilo presenetljivo, saj je z avtomobilom zapeljala globoko v gozd. Ker je njen oče nekdanji gozdar, je okolico dobro poznala, zato je najverjetneje izbrala mesto, ki ga je s ceste težko opaziti. Na avto je šele zjutraj naletel vaščan, ki je nabiral gobe.

Udarila je bolezen

Kot je za Jutarnji list dejala povsem skrhana mati pokojne Marine, so bile soprogova bolezen in s tem povezane tegobe za mlado mamo očitno prezahtevna preizkušnja. 35-letnemu Dariu so namreč pred tremi leti in pol postavili diagnozo možganskega tumorja. Najprej so ga operirali, potem so ga zdravili s kemoterapijo, vendar se je zahrbtna bolezen znova vrnila. »Hčerka si je naložila preveč obveznosti, iz dneva v dan. Aprila se je zaposlila v računovodstvu hotela v Kutini, kot diplomirano ekonomistko so jo postavili za vodjo oddelka,« je opisala obupana mati.

Ovojnica za soproga Daria

Medtem ko se Hrvaška javnost sprašuje, kaj je mlado mamico privedlo do takšne stiske, da se je odločila za tako tragično dejanje, se svojci soočajo z veliko praznino in občutkom nemoči. Kot so za 24sata potrdili v hotelu, kjer je bila Marina zaposlena, je v ponedeljek popoldne kot običajno odšla iz službe. Bila naj bi vedra in dobro razpoložena, tako da nihče ni niti posumil, da bi karkoli načrtovala. So pa dejali, da je za seboj pustila ovojnico, na kateri je bilo zapisano »Za Darija«. Vendar, kot piše Jutarnji list, v njej ni bilo poslovilnega pisma, temveč natančno 300 evrov in 400 kun ter izkaznica iz knjižnice, v kateri si je izposojala slikanice za otroka.

Husain in Kutina sta zavita v črnino, prižgane so sveče, duh tragedije pa bo še dolgo vztrajal v zraku.