Žalosten konec iskanja

Andreja našli mrtvega pri podivjani reki

pk
16. 9. 2017, 20.00
Posodobljeno: 16. 9. 2017, 20.09
Deli članek:

Upanje, da bodo pogrešanega moškega iz okolice Tolmina našli živega, je v četrtek zjutraj zamrlo. Pri reki Tolminki so ga našli mrtvega. Kot kaže, je je bil zanj usoden zdrs.

pk
Slikovita Tolminska korita so bila za domačina usodna.
Preiskava Tolminski policisti so tujo krivdo za njegovo smrt izključili in ugotovili, da je šlo za nesrečo, saj po do zdaj zbranih ugotovitvah na truplu ni bilo znakov nasilja.

Novogoriška policija je sporočila, da so jih v sredo zvečer svojci obvestili, da pogrešajo 46-letnega sorodnika. Policija je takoj sprožila akcijo.

»Pod vodstvom tolminskih policistov so se začele izvajati aktivnosti za izsleditev pogrešanega na območju planine Polog na Tolminskem in ob reki Tolminki,« pove tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. Tam naj bi se po besedah njegovih domačih moški nahajal.

Začela se je iskalna akcija na izjemno zahtevnem terenu, ki je na več mestih strm in prepaden, gosto porasel z drevesi, pod njim pa v teh dneh, ker je padlo ogromno dežja, teče deroča in narasla Tolminka. Pogrešanega je iskalo več pripadnikov GRS Tolmin in vodnikov psov KZS za severno Primorsko. »Kljub intenzivnemu iskanju moškega niso našli, zato se je v četrtek zjutraj iskanje na tem območju nadaljevalo,« pojasni Božnik.

Iskanje iz zraka

Spet so se zbrali tolminski policisti, gorska policijska enota PU Nova Gorica, gorski reševalci iz Tolmina in gasilci PGD Tolmin. Sodelovali so tudi sorodniki, tako da je pogrešanega iskalo skupno okrog 20 ljudi. »Policisti in reševalci so v sklopu četrtkove iskalne akcije pregledali levi in desni breg Tolminke vse do Tolminskih korit, tudi širše območje v smeri planine Polog, prav tako sta bila v iskanje vključena policijski in vojaški helikopter. Ob 9.50 so policisti in reševalci v reki Tolminki, v bližini domačije Zastenar, na območju, imenovanem Pod ozidjem, našli moško truplo, za katerega se je izkazalo, da gre za pogrešanega 46-letnega moškega iz Zgornjega Posočja,« tragični epilog iskalne akcije opiše Božnik.

Po naših neuradnih informacijah naj bi v Posočju tragično preminil Andrej Klinkon, doma iz Zatolmina. Menda je bil zelo aktiven; rad je hodil, tudi kolesaril. Na rekreacijo v naravo se je verjetno odpravil tudi v sredo, nakar je moralo iti nekaj hudo narobe, da se je vse skupaj tako žalostno končalo. Klinkon naj bi zdrsnil ali padel in se pri tem tako poškodoval, da je umrl.