Krvoločni pitbuli

Poškodbe tako hude kot ob napadu medveda

R.T.
13. 9. 2017, 21.10
Posodobljeno: 13. 9. 2017, 21.21
Deli članek:

Novomeška bolnišnica je v luči včerajšnjega morilskega napada psov, pasme pitbul, podala izjavo za javnost, v kateri so navedli, da so se prvič srečali s tako hudimi poškodbami zaradi ugriza domače živali.

M. Bezek-Jakše
Krvoločni napad se je zgodil v vasi Mavrlen nad Črnomljem.

Zapisali so, da so po začetni nujni oskrbi v reanimacijskem prostoru ugotovili ugrize po vratu, prsnem košu in okončinah, CT diagnostika pa da je pokazala izjemno težke poškodbe okostja, mehkih tkiv in žil. Poškodbe so bile tako hude, da so 71-letnico nemudoma odpeljali v operacijsko sobo, kjer pa je kljub velikim naporom celotne kirurške in anesteziološke ekipe umrla.

»Tako izjemno hudih in težkih poškodb, ki so nastale kot posledica ugrizov domače živali, do sedaj v naši bolnišnici še nismo imeli. V preteklosti smo sicer imeli primere hudih poškodb, ki so nastale kot posledica napada divjih živali oziroma medvedov,« so povedali. V bolnišnici sicer še poudarjajo, da napadi domačih živali z lažjimi poškodbami niso nič nenavadnega. Izpostavljeni naj bi jim bili zlasti mlajši otroci in starejše osebe, zaradi česar vse lastnike domačih žival pozivajo, da morajo biti posebej previdni in pravilno skrbeti za svoje živali.