Pretresena

Slovensko estradnico je napadla ženska s pivom v roki

Sašo Avramovič
13. 9. 2017, 19.50
Deli članek:

»Zgrožena sem, da se ti lahko zgodi kaj takšnega. Bilo je kot v filmu. Z njene strani je bil to agresiven napad,« je opisala Eva Breznikar, nekdanja pevka skupin Make up 2 in Laibach.

Mediaspeed
K sreči Breznikarjeva v dogodku ni bila poškodovana, a vseeno je vse skupaj na njej pustilo posledice.

Pred dnevi se je kot razstavljalka udeležila 47. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku. Gre za največji etnološki festival v Sloveniji, ki se ponaša z več kot 40-letno tradicijo.

Nekaj strašnega

A nič hudega sluteči Breznikarjevi se je na dogodku pripetilo nekaj strašnega. »Popolnoma pretresena. Danes sem se bila kot ena izmed razstavljalk na sejmu v Kamniku prisiljena boriti za svoje življenje. Frapirana. Napadla me je namreč cca. 50-letna ženska, ki se je fizično spravila name na loadoutu robe. Najprej je s pivom polivala moj avto in tolkla po njem in ostala sem mirna ter gledala, kje je prvi varnostnik. Medtem je prišla na drugo stran avta in se skozi odprto šipo fizično spravila name in na volan. Kar je sledilo v samoobrambi in borbi za življenje, je bilo bizarno. Žalostno je, ko nimaš izbire in se pač moraš fizično braniti. Popolnoma sem pretresena ...« je delila na svojem facebook profilu.

Postavila se je pred avtomobil

Včeraj smo nesrečnico priklicali na telefon in opisala nam je ozadje neljubega dogodka. Zgodilo se je v petek zvečer, okrog 19. ure, ko je bilo festivala za tisti dan že konec, Eva pa se je z avtomobilom odpravila proti svoji stojnici, da bi pospravila stvari. Gre za pot, ki jo določijo organizatorji festivala in po kateri razstavljalci zjutraj pripeljejo in zvečer odpeljejo stvari, ki jih imajo na stojnici. Na tej poti, kjer je hitrost vožnje zelo majhna, se je na Glavnem trgu v nekem trenutku Evi pred avtomobil postavila omenjena ženska s pivom v roki. Nato je sledilo že prej omenjeno, a na srečo so Evino vpitje slišali varnostniki in ji priskočili na pomoč ter žensko umirili. Stara naj bi bila okrog 50 let, sicer pa je bila videti urejena, z »lepim stajlingom«, »normalna«; nihče (razen nje verjetno) ne ve, zakaj je to storila. Res pa je, da je morda pregloboko pogledala v kozarec (ali več kozarčkov). Med drugim smo izvedeli, da so imeli pozneje, pozno zvečer, varnostniki z njo težave, saj naj bi se začela prepirati tudi z njimi.

»Celo noč nisem spala«

K sreči Breznikarjeva v dogodku ni bila poškodovana, a vseeno je vse skupaj pri njej pustilo posledice. »Po dogodku celo noč nisem spala. Zgrožena sem, da se ti kaj takšnega lahko zgodi. Vse skupaj je bilo videti kot v filmu. Z njene strani je bil to agresiven napad, dejansko s polno močjo,« je dodala Breznikarjeva, ki sicer dogodka ni prijavila policiji.