Samoporušitev

FOTO: Hiša se je podrla na sosedovo dvorišče

M.K.
13. 9. 2017, 07.35
Posodobljeno: 13. 9. 2017, 07.57
Deli članek:

Sinoči nekaj minut pred 22. uro se je na ulici Simona Jenka v Domžalah zrušil del stare stanovanjske hiše.

domzalec.si
Gasilci so sanirali ostanke porušenega objekta.

Na srečo ni bil nihče poškodovan, dvorišče sosednje hiše pa je bilo podobno posledicam potresu, piše spletni portal domzalec.si.

Sinoči ob 21.58 uri je nočna izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki jo vodi Matjaž Korošec, dobila poziv, da je na ulici Simona Jenka v Domžalah (v neposredni bližini Slamnikarskega muzeja) prišlo do samoporušitve stare in zapuščene zgradbe.

domzalec.si
Ruševine so zasule sosedno dvorišče.

Del zidu te hiše se je zrušil na sosednje dvorišče sosednje stanovanjske hiše, poškodbe pa so nastale tudi na sosednji stanovanjski hiši. Poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale, so na intervenciji sodelovali tudi gasilci PGD Domžale-mesto in gasilci PGD Stob-Depala vas ter policisti PP Domžale. Gasilci so sanirali ostanke porušenega objekta.

domzalec.si
Sosedje naj bi že dalj časa opozarjali na nevarnost pred zrušenjem zapuščene hiše.

Po neuradnih informacijah s kraja dogodka, naj bi lastnike omenjene parcele, kjer stoji pred leti v požaru uničen stanovanjski objekt, že večkrat opozarjali na možne posledice podrtja omenjenega objekta, vendar naj ne bi bilo odziva, še piše domzalec.si.

Sreča v nesreči je bila vsekakor ta, da se v tistem trenutku na dvorišču sosednje hiše, kamor so prileteli zidaki, ni nahajala nobena oseba. Drugače bi bile lahko posledice zelo tragične.