Britanec v Beogradu

Pijan in agresiven s črepinjo večkrat zabodel gostinca

mv
21. 8. 2017, 20.45
Deli članek:

Še en večer v belem mestu in še en krvav zaključek zaradi preglobokih kozarcev, nenadzorovane razboritosti in navijaške tradicije pijanega turista z britanskega otočja.

Arhiv časopisa Svet24
Fotografija je simbolična

Triinpetdesetletni Britanec Simon T. se je pretekli konec tedna očitno odločil, da bo s pomočjo tradicionalnih rezkih pijač postal beograjski alfa samec. Simon T. je v Beograd prišel pred dnevi, a je svoj pohod začel šele konec tedna. V petek je močno opijanjen začel razgrajati v hotelu, kjer je prebival. Najprej se je upiral prošnji, da poravna pretežno dolg račun, nato pa je začel razbijati inventar, zaradi česar je osebje sklenilo poklicati policijo, ki je morala posredovati dvakrat. V drugo so ga vendarle odpeljali na policijsko postajo, kjer so ga poskušali strezniti ter mu izdali kazen za motenje javnega reda in miru, nato pa so ga izpustili.

Klin se s klinom zbija

Naslednje jutro se je Britančev moralni maček kmalu odpravil na potep, zato je bilo do sobotnega večera vse pripravljeno na nov pohod, ki pa se je tokrat končal krvavo. Triinpetdesetletnik je sicer zapustil hotel in se napotil proti Zelenemu vencu oziroma lokalu, ki je v Lomini ulici. Gostinski lokal je sicer še v fazi opremljanja in še ni odprl svojih vrat, vendar je Simon T. od prisotnih zahteval alkohol. Štiridesetletni Milan J. mu je poskušal pojasniti, da lokal še ne obratuje in da zato pijač ne strežejo, vendar se Britanec s tem ni hotel sprijazniti. 

S steklenico nad gostinca

Britanec je sicer zapustil prostore lokala in odšel na dvorišče, od koder je v izložbo zalučal steklenico, ki jo je imel pri roki. Ko je na dvorišče stopil Milan J., je Simon T. pograbil del razbitega stekla in z njim napadel gostinca. Pijani in agresivni mož je Milana hudo porezal po glavi, vrati in telesu, z dodatnimi udarci pa mu je poškodoval rebra. Na kraj dogodka je kmalu prispela policija, ki je še v drugo prijela Britanca in mu odredila 48-urni pripor, nato bo stopil pred preiskovalnega sodnika. Medtem so poškodovanega 40-letnika odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hude poškodbe, vendar je zunaj smrtne nevarnosti. Kot vsako leto, je bilo tudi letos na balkanskih turističnih destinacijah kar nekaj težav z močno opitimi turisti z zahoda.