Tekla je kri

Dugi "se ne čuti krivega" za napad z nožem

S.R./STA
28. 7. 2017, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Za junijski pretep v parku v središču Maribora, v katerem je bila ena oseba zabodena v hrbet, se mora na sodišču zagovarjati 50-letni Marjan Dugi. Na današnjem predobravnavnem naroku na Okrožnem sodišču v Mariboru ni sprejel predloga tožilstva, ki je v primeru priznanja krivde predlagalo dve leti in pol zapora zanj.

Gabrijel Toplak
krvav incident med odvisniki se je zgodil na Rakuševem trgu v Mariboru.

Marjan Dugi, upokojeni Mariborčan, ki je v priporu od nesrečnega dogodka 6. junija, sicer ni zanikal napada z nožem na Davorja Novaka, a, kot je dejal, "se ne čuti krivega". Oškodovani, ki je zaradi tega utrpel hude telesne poškodbe, naj bi ga namreč pripravil do tega dejanja, s tem ko naj bi se stalno spravljal na šibkejše od sebe, jemal drugim zdravila in denar in podobno.

Podrobneje se bo zadevo razčiščevalo na sodišču na glavni obravnavi, ki se bo pričela 23. avgusta. Obramba med drugim predlaga zaslišanje ostalih prisotnih ob incidentu in strokovnjakov zdravstvene stroke, saj naj bi imel obtoženi psihične težave. V času kaznivega dejanja po besedah njegove odvetnice ni bil prišteven oziroma ga je oškodovani Novak tako razdražil, da obtoženi ni mogel več nadzirati svojih dejanj.

Tožilstvo mu očita povzročitev hude telesne poškodbe, ki se lahko kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let. Novaka naj bi z manjšim preklopnim nožem dvakrat zabodel v hrbet, domnevno potem, ko se je v skupini moških, ki so se večkrat zadrževali v parku v bližini mariborske dvorane Union, vnel prepir.

Obtoženi Dugi je bil v preteklosti že obsojen zaradi kaznivih dejanj, in sicer preprodaje drog in ropa.