Let v tandemu

Huda nesreča 28-letnega jadralnega padalca

S.R.
28. 7. 2017, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Včeraj ob 15. uri se je pri pristanku na pristajališču za jadralne padalce na Bovškem huje poškodoval nemški jadralni padalec.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pri pristanku na pristajališču za jadralne padalce na Bovškem se je včeraj huje poškodoval 28-letni državljan Nemčije.

Po sedanjih ugotovitvah sta 55-letni pilot in 28-letni nemški državljan ob 14.30 uri v tandemu vzletela z vzletišča za jadralne padalce s postaje "C" pod Kaninom. Ko sta nekaj minut pred 15. uro pristajala na travniku pri Bovcu, sta letela previsoko za varen pristanek, zato je pilot nameraval pristati na sosednjem travniku. Pri preletu dreves in grmičevja je približno 4 metre nad tlemi z desnim delom kupole oplazil vejo, padalo se je zavrtelo, oba pa sta z višine dobrih treh metrov padla na tla. 28-letnik je pri tem utrpel poškodbe spodnjega dela hrbta.

Na kraju so ga zdravniško oskrbeli tolminski reševalci, vendar so ga zaradi suma hude telesne poškodbe pozneje z vojaškim helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.

Policisti so v zvezi z dogodkom obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča, državno tožilstvo ter preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.