Pedro Lopez

Pošast iz Andov: ubil je več kot 300 deklic

Urban Klančnik
8. 7. 2017, 07.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ko pomislimo na serijske morilce, se po navadi spomnimo imen Jack Razparač, Zodiac in tako naprej, a eden najhujših serijskih morilcev vseh časov prihaja iz Kolumbije.

arhiv
Lopez je eden najodurnejših morilcev, ki se je spravljal na najšibkejše člane družbe.

Pedro Alonso Lopez se je rodil 8. oktobra 1948. Leta 1980 je bil obtožen umora 110 deklic; posilil in umoril jih je v Kolumbiji, Peruju in Ekvadorju. Vendar je sam trdil, da jih je umoril več kot 300. Lopeza so zaprli v psihiatrično ustanovo, a so ga leta 1998 zaradi dobrega vedenja izpustili in trenutno nihče ne ve, kje je. Je pa možno, da je leta 2002 umoril še eno dekle.

Rojstvo pošasti iz Andov

arhiv
Lopeza so izpustili zaradi lepega vedenja, čeprav je umoril več kot 300 deklic.

Prav neverjetno je, kako so si ga države (Peru, Ekvador in Kolumbija) podajale med seboj, gnusni morilec pa je brez večjih težav moril nesrečne deklice.

Lopez je gotovo ena najgnusnejših pošasti modernega sveta. Za žrtve je v glavnem izbiral deklice, stare od 9 do 12 let. Po lastnih besedah je ubil po tri deklice na teden, večina žrtev pa je bilo domorodk; te si je izbiral, ker je bilo policiji vseeno zanje. V enem od intervjujev je povedal, da ga je, ko je bil star osem let, mati zalotila, kako se »igra« s svojo sestro, in ga izgnala iz hiše. Mati naj bi bila sicer do njega nasilna, bila naj bi tudi prostitutka in tudi sama pogosto tarča spolnih napadov. Po nekaterih drugih virih naj bi Lopez sicer sam zbežal od doma. Kot otrok je odšel v Bogoto, kjer ga je neki moški posilil. Nato je, po lastnih besedah, odšel v neko ameriško sirotišnico, kjer naj bi ga zlorabil eden od učiteljev. Spet je zbežal in se preživljal s krajami. Pri 18 letih so ga aretirali zaradi kraje avtomobila. Tudi v zaporu naj bi ga posilili, in sicer skupina zapornikov, po njegovih lastnih pričevanjih pa naj bi nato v zaporu našel vse storilce in jih ubil.

Umori

Ko je prišel iz zapora, je začel moriti deklice v Peruju. Do leta 1978 naj bi jih ubil več kot sto, v nekem trenutku pa so ga domačini zasačili, ko je hotel ugrabiti devetletno deklico. Hoteli so ga, po svojih zakonih, živega zakopati, a jih je ustavil ameriški misijonar in jih prepričal, naj ga raje predajo oblastem. A perujska policija ga je le deportirala nazaj v Kolumbijo, ne da bi dejansko preverila pričevanja domorodcev o njegovih zločinih.

arhiv
Deklice je zadušil in nato njihova trupla zakopal v množična grobišča.

Trenutno ni podatka o tem, kje je Lopez, kar se zdi pravzaprav neverjetno. Policija ga sicer išče, a ga do danes še ni ujela in prav možno je, da nadaljuje svoje početje.

Lopez je nekaj časa moril deklice v Kolumbiji, nato pa je odšel v Ekvador. V vsem tem času je ubijal po tri deklice na teden. Ko so ga leta 1980 ujeli, mu je policija verjela šele, ko je plaz odkril številna trupla na mestu, kjer jih je zakopal. Izpustili so ga že leta 1994 in ga iz Ekvadorja vrnili v Kolumbijo, tam pa so ga aretirali zaradi 20 let starega umora. Spoznan je bil za norega in pristal je v psihiatrični ustanovi. Leta 1998 so ga spet izpustili zaradi dobrega vedenja.

Leta 2002 je Interpol izdal zanj tiralico, ki jo je posredovala kolumbijska policija, in sicer zaradi novega umora, ki naj bi ga Lopez izvršil prav tega leta. Več podatkov o tem novem umoru policija ni nikoli razkrila. Gotovo je, da so se bali obvestiti javnost, da so izpustili bolnega pedofilskega morilca in ga zdaj ne morejo najti. Javnost v državah, kjer je Lopez moril nesrečne otroke, je bila namreč izjemno besna, da je dobil tako mile kazni in bil nato še tako hitro izpuščen. Za zdaj ni podatkov, kje se Lopez, ki je danes star 68 let, nahaja, vsekakor pa je še vedno nevaren. Predvsem ni doumljivo, da so oblasti nekoga, ki je tekom svojega življenja posilil in umoril več sto deklic, kar tako spustili na svobodo. Lopez ni, kolikor je znano, svojih zločinov nikoli obžaloval.

arhiv
Sprva mu policisti niso verjeli, nato pa so našli trupelca, ki jih je odkril plaz.

Najhujši znani serijski morilci

Luis Garavito
Tudi Luis Garavito prihaja iz Kolumbije. Od leta 1990 naj bi umoril več kot 300 otrok, ki jih je pobral na ulicah. Umoril naj bi več otrok kot Pedro Alonso.

Pedro Lopez
Kot rečeno, velja za enega najhujših serijskih morilcev, umoril je več kot 300 deklic.

Daniel Camargo
Moril je od leta 1974 do 1986 v Braziliji, Ekvadorju in Kolumbiji. Posilil in ubil naj bi več kot 150 žensk in deklic. Leta 1986 je bil umorjen v zaporu.

Pedro Rodrigues Filho
Filho je bil rojen v Braziliji. Trdil je, da je umoril več kot sto ljudi, vsaj 47 naj bi jih ubil v zaporih, kjer je služil kazen. Umoril je tudi svojega očeta in pojedel del njegovega srca.

Yang Xinhai
Leta 2004 so usmrtili enega najhujših azijskih morilcev, ki je umoril vsaj 67 ljudi. Xinhai je vlamljal v hiše in s sekiro, kladivom in podobnim pobijal stanovalce.

Andrej Čikatilo
Od leta 1978 do 1990 je tako imenovani Rostovski klavec v Rusiji umoril vsaj 56 ljudi. Za njegov prvi umor so Rusi obtožili in usmrtili nedolžnega človeka.

Anatolij Onoprijenko
Znan tudi kot Pošast iz Ukrajine, na vesti ima vsaj 52 umorov. Anatolij je potoval tudi po preostali Evropi, a ni znano, ali je ubijal tudi med potovanji.

Gary Ridgway
Gary je priznal umor 71 prostitutk, a predvidevajo, da je bilo žrtev še precej več. Ubijal je v glavnem prostitutke v Seattlu.