Prepir

Uboj Gašperja Tiča: kdo je osumljeni in zakaj je prijel za nož

R.T.
19. 6. 2017, 15.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V zvezi z včerajšnjim umorom igralca Gašperja Tiča počasi kapljajo nove informacije – tako uradne kot tudi neuradne.

Bobo
20-letnik je med prepirom Tiča z nožem večkrat zabodel, rane pa so za igralca bile usodne.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, sta se 44-letni Gašper Tič in 20-letni osumljenec Stefan Cakić v nedeljo zjutraj družila v enem izmed ljubljanskih lokalov, nato pa odšla v stanovanje na Trubarjevi 24, kjer sta se sprla. 20-letnik je med prepirom Tiča z nožem večkrat zabodel, rane pa so za igralca bile usodne. Dnevnik poroča, da naj bi skupaj popivala v Box baru nasproti železniške postaje. In da je Cakić izjavil, da naj bi ga Tič z nožem silil v spolni odnos, on pa naj bi se branil. Dnevnik poroča še, da so preiskovalci na Tičevem truplu odkrili več kot petnajst vbodnih ran.

Izrazi sožalja in pretresenost po smrti priljubljenega igralca

Osumljenec je policijo poklical sam. 

Kdo je osumljeni mladenič?

Po naših informacijah je bil v mladinskih selekcijah vratar pri klubih z območja Ljubljane. Bil naj bi nadarjen mladi vratar, ki se je kalil v Interblocku in nazadnje pri Radomljah, kjer je pred dvema letoma kot 18-letnik napredoval v člansko ekipo. Bil je tudi aktiven član javnega zavoda Mladi zmaji, poroča Reporter.

5 do 15 let

Preiskava še traja, osumljenec pa je v pridržanju in bo v roku 48 ur priveden k preiskovalnemu sodniku. Kazen, ki je zagrožena za obravnavano kaznivo dejanje uboja je od 5 do 15 let za rešetkami.