Nasilna smrt

Uradno: na Trubarjevi ulici umorjen igralec Gašper Tič

J.P. / G.G.
18. 6. 2017, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ljubljanski policisti so v jutranjih urah v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani našli mrtvega moškega.

U.C.
Kraj zločina

Za stvaritev lika Ana Liza v oddaji Spet doma na RTV Slovenija je leta 2006 prejel viktorja za posebne dosežke.

Dogodek je pretresel živahno ulico, polno lokalov, kamor zaidejo tako domačini kot turisti. V neposredni bližini "kraj zločina" sta namreč lokala Centralna postaja in Reformator. "Kaj se dogaja?" so  spraševali mimoidoči, ki so prišli do policijskega traku, nato pa so morali obrniti. "Snemajo film o kriminalu," je s črnim humorjem poskušal odgovoriti eden od gostov bližnjega lokala - resnica je bila blizu. Le precej hujša.

Poročali smo, da sta se v stanovanju na Trubarjevi ulici 24 v Ljubljani sprla 44- in 20-letni moški. 20-letnik je z ostrim predmetom poškodoval 44-letnika, ki je na kraju umrl. 

Izkazalo se je, da je žrtev igralec Gašper Tič, kar je potrdila Simona Belle iz Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL). Tič, ki je bil tudi predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije, je bil sicer v svoji igralski karieri najbolj zvest prav MGL.

Bobo
Ukvarjal se je tudi s pisanjem, gledališko režijo, pogosto v ljubiteljskih gledališčih, in pedagogiko.

V priporu

Zbiranje obvestil o samih okoliščinah dogodka se nadaljuje.

Policisti so mlajšemu moškemu po dogodku odvzeli prostost. Truplo 44-letnika je bilo s kraja odpeljano na ISM Ljubljana, kjer bo v naslednjih dneh opravljena obdukcija. Policisti in kriminalisti so za danes z ogledom kraja zaključili, preko noči bo kraj ostal zavarovan, ogled pa se bo nadaljeval tekom jutrišnjega dne. 

Več fotografij s kraja zločina si lahko ogledate v galeriji.