Pici & Pero

Policisti »pič**« opazili šele po petih dneh

mr
3. 6. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na ljubljanskem okrajnem sodišču se je včeraj nadaljevalo sojenje Aleksandru Repiću in Peru Martiću, ki sta obtožena zlorabe policijske marice.

M24
Obtožena Pero Martić in Aleksandar Repić alias Pici & Pero.

Petindvajsetletna Ljubljančana naj bi kaznivo dejanje zagrešila 10. oktobra predlani v jutranjih urah pred diskoteko Top Six v središču Ljubljane. Včeraj bi morali biti kot priče zaslišani trije varnostniki omenjene diskoteke, domnevni prijatelji obtoženih, ki pa k obravnavi niso pristopili, niti vabil niso »dvignili«.

Z zlorabo marice naj bi burkeža povzročila okrog 500 evrov škode.

Kot smo že pisali, naj bi Pici in Pero na parkirano policijsko vozilo Renault Master z neznanim ostrim predmetom napisala »pičke«, se nanj povzpela in s skakanjem povzročila za okrog 500 evrov škode, vse skupaj pa nato objavila na facebooku. Oba sta v zagovoru zatrdila, da nista skakala po marici, da sta bila vso noč oziroma do jutra s prijatelji v diskoteki, kjer sta prežala na »potencialne žrtve« – dekleta. »Ves čas smo bili v diskoteki, vedno ostanemo do konca, z varnostniki gremo ven,« se je med drugim zagovarjal Pici. Martić pa je še pojasnil, da je posnetek na osebnem facebook profilu objavil, ker pač tam objavlja, kar se mu zdi zanimivo, našel pa ga je nekje na spletu, kje točno, se ni spomnil več. »Nisem neumen, da bi video objavil na svojem profilu, če bi to res naredil,« je zatrdil. Za poškodovanje tuje stvari jima sicer grozi denarna kazen oziroma do dve leti zapora.

So se naokoli vozili z umazano »kiblo«?

Za poškodovanje tuje stvari jima grozi denarna kazen oziroma do dve leti zapora. 

Sojenje velemojstroma spletnih potegavščin se bo nadaljevalo v začetku junija, do takrat pa bo sodišče na predlog obrambe s strani PP Ljubljana Center poskušalo pridobiti originalne račune pranja službenih vozil v času od 10. do 15. oktobra predlani. Pomočnik komandirja na omenjeni postaji je na eni prejšnjih obravnav namreč pričal, da so bili o posnetku na facebooku obveščeni 15. oktobra, torej pet dni po dogodku. Takrat so ob ogledu marice tudi opazili udrtine na strehi, na pokrovu motorja pa že omenjeno psovko. Repićev zagovornik, odvetnik Tomaž Križman, se temu milo rečeno čudi, saj morajo policisti vsak dan, ko prevzamejo vozilo, to pregledati, in če je poškodovano, to sporočiti naprej. Kot je bilo slišati, marico uporabljajo po štirje policisti na dan, za opravljanje vseh vrst policijskih nalog. V petih dneh bi po mnenju obrambe marico lahko zlorabil kdorkoli drug. Ali pa so se morda policisti naokoli pet dni vozili s tako umazano »kiblo«, da poškodbe niso bile vidne?