Obala ponoči

Nevarna noč in zračne pištole v koprskem getu

mv
2. 6. 2017, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V sredo zvečer se je skupina mladeničev odpravila na strelsko vožnjo skozi koprske ulice. Štirje tovariši so mimoidoče terorizirali s plastičnimi naboji in povzročili paniko.

Arhiv Svet24
Policisti so na podlagi informacij kmalu identificirali lastnika vozila in mladeniče zaustavili (fotografija je simbolična).

Zoper skupino mladeničev, ki so očitno želeli podoživeti hollywoodske prizore, so policisti podali obdolžilni predlog. 

Štirje mladeniči, stari devetnajst, sedemnajst in osemnajst let, so si privoščili nevarno večerno zabavo, ko so se na večerno vožnjo podali z zračno pištolo. Toda njihovo aktivnost so kmalu zaznali uradni organi. Koprski policisti so v sredo zvečer, okoli 22. ure, prejeli anonimno obvestilo, da po Kopru vozi osebni avto, iz katerega neznanci streljajo z zračno pištolo s plastičnimi naboji. Očividci so avtomobil in streljanje opazili v bližini koprskega sodišča in policistom sporočili številko registrske tablice. Možje v modrem so na podlagi zbranih informacij na Cesti Zore Perello - Godina prestregli gangstersko vozilo in ga zaustavili. V vozilu so bile štiri osebe. »Policisti bodo zoper vse podali obdolžilni predlog,« je sporočila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper.

Vse več napadov

Že včeraj smo poročali o torkovem dogodku, ko sta Mariborčana po mestu paradirala in strašila z airsoft puško. Tako sta zagnala paniko med ljudmi na ulici, ki so se razbežali, saj so mislili, da gre za oboroženi rop kioska. Nošenje puške za simulacijo strelskih spopadov ni prepovedano, saj gre za repliko, ki pa vseeno daje videz avtomatskega orožja. Na območju PU Koper je po besedah tiskovne predstavnice takšna vrsta zabave redka.

Ranjen v Izoli

Poročila iz Kopra in Izole se na videz ujemajo, vendar povezanosti še ni mogoče potrditi. 

Nekaj minut pred zaustavitvijo avtomobila v Kopru so iz Izole poročali, da je bila ena oseba zadeta s »plastičnim izstrelkom iz otroške pištole,« medtem ko iz Kopra niso poročali o poškodovanih. Očividci v Izoli prav tako omenjajo skupino mladeničev, ki se je vozila po mestu v avtomobilu. Policisti iz Kopra in Izole še preiskujejo možno povezanost med dogodkoma, vendar je pred zaključkom preiskave še ne morejo potrditi. V podobnih primerih, tudi v mariborskem, lahko policisti podajo obdolžilni predlog v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Za omenjeno kaznivo dejanje je lahko zagrožena celo kazen do treh let zapora.