Policija je razkrila, da dijakinja Megan Bannister ni umrla za posledicami prometne nesreče, ki se je v nedeljo zgodila v majhnem britanskem mestecu Enderby. Umora sta osumljena moška, stara 27 in 28 let, ki sta že v priporu.

Preiskovalci so glede njene smrti postali sumičavi, ko je obdukcija pokazala, da njene poškodbe ne morejo biti posledica prometne nesreče. Tako naj bi 16-letnica umrla že pred tem incidentom, osumljenca pa sta njeno smrt domnevno poskušala prikazati kot nesrečno smrt na cesti. Njeno truplo so sicer našli na zadnjem sedežu vozila, v katerega je trčil motorist s sopotnico. Ta je pri tem utrpel težje poškodbe, trenutno pa se zdravi v bolnišnici Nottinghamu. Njegova sopotnica jo je odnesla z lažjimi poškodbami.

Megan Bannister
Profimedia
Preiskovalci v hiši iščejo sledi za njenim umorom.

»Prvi izsledki obdukcije niso bili dokončni, za natančen vzrok smrti pa bo treba počakati na rezultate nadaljnjih testov, vendar Meghan najverjetneje ni umrla za posledicami prometne nesreče,« je dejal tiskovni predstavnik policije.

»Megan je bila lepa, nadarjena, ljubeča hči in sestra, njena smrt nam je zlomila srce,« je v izjavi napisala njena družina.

Megan Bannister
Profimedia