Martina bo lahko zadihala

Nič več na begu: po šestih dneh prijeli strelca iz Vrsarja

R.T.
12. 5. 2017, 20.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V Vodnjanu so danes aretirali 30-letnega Danijela Brnosa, ki je osumljen poskusa uboja svojega nekdanjega dekleta in njenega sodelavca. Incident se je zgodil v nedeljo pred hotelom Pineta v Vrsarju.

MUP
Konec šest dni trajajoče iskalne akcije.

Danijel Brnos je bil na begu že šesti dan, potem ko je v nedeljo v Vrsarju ustrelil 19-letno nekdanje dekle Martino Terlević in 23-letnika hotelskega uslužbenca. Šlo naj bi za dejanje iz ljubosumja. Brnos je po napadu sedel v temnomoder športni avto in pobegnil. Žrtvi sta utrpele hude poškodbe v predelu glave, ramena in prsnega koša, vendar sta napad preživeli, še vedno pa se zdravita v puljski bolnišnici, kjer so ju vsaj do tega trenutka varovali oboroženi policisti.

MUP
Brnosa so že odvedli na zaslišanje.

Preberite še, kako je Brnos domnevno vlomil v počitniško hišo Slovenke.

Za Danijelom Brnosom je bila že sredi aprila razpisana tiralica, potem ko ga je Martina Terlević policiji prijavila zaradi groženj, da bo z njo nasilno obračunal. Lokalni mediji so poročali tudi o pričanju moškega, ki je z Brnosom nekaj časa skupaj preživel za zapahi. Po njegovih besedah naj bi imel Brnos že od nekdaj veliko željo po medijski pozornosti. “V zaporu nam je vedno “prodajal” nekakšne zgodbice, samo da bi vzbudil pozornost in se delal, da je “nekdo”. No, vsak dan je klicaril svojo mamo in pošiljal pisma novinarjem. Natvezil nam je goro neumnosti, me je pa presenetilo, ko sem prebral, da je tokrat posegel po strelnem orožju,” je dejal njegov zaporniški kolega.

Policisti so ga danes aretirali v mestu Vodnjan in ga prepeljali na zaslišanje.