Bančni rop

Konec drame: pripadniki posebne enote Cobra obvladali napadalca

R.T.
12. 5. 2017, 16.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pripadniki protiteroristične enote avstrijske policije Cobra so uspešno obvladali bančnega roparja, ki je v banki v tirolskem mestu Erpfendorf več ur zadrževal talca. Ta naj bi bil že na varnem.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Drama v mirnem počitniškem mestu Erpfendorf na Tirolskem se je končala. Po poročanju lokalnih medijev se je danes v tamkajšnjo banko zabarikadiral napadalec in pri tem zajel enega talca. Pripadniki posebne enote policije Cobra so po poročanju avstrijskega časnika Kronen Zeitung popoldne iz prostorov banke odvedli eno osebo, šlo naj bi za napadalca. Le malo pred tem so policijski uslužbenci do vozila pospremili drugo osebo, najverjetneje talca, vendar policija tega še ni potrdila.

Storilec je talca, ki naj ne bi bil bančni uslužbenec, v poslopju zadrževal več ur. Deloval naj bi sam, poroča krone.at. »Pripadniki pogajalske skupine policije so po intenzivnih pogajanjih storilca prepričali, da talca izpusti,« je za avstrijsko tiskovno agencijo povedal vodja operacije. Storilec naj bi končno sprevidel, da je v brezupni situaciji, zato naj bi se pripadnikom enote Cobra predal brez upiranja.