Katana in droge

Zadrogirani voznik imel na dosegu roke samurajsko orožje

G.G.
4. 5. 2017, 13.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ne zgodi se vsak dan, da policisti ustavijo voznika, ki ima ob sedežu katano.

PU Celje
Katano so zasegli in uničili.

Policista sta v ponedeljek ponoči v Arji vasi ob rutinski kontroli ustavila voznika avta Renault Megane Coupe z območja Celja. Hitro sta ugotovila, da je vozniku malo mar za predpise. Na avtu, ki je bil odjavljen iz prometa že leta 2014, so bile nameščene leta 2010 ukradene registrske tablice.

Policista nista zasegla le ukadenih tablic. Videla sta, da ima voznik ob sedežu, na dosegu roke, katano z rezilom dolžine 45 centimetrov. Katano, tradicionalno orožje samurajev, sta mu odvzela, zasegla pa sta tudi, kot poroča celjska policijska kronika, “neznano belo rjavo praškasto snovjo, za katero je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo ter tablete in dve injekcijski igli.”

Vozniku sta odredila tudi “postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi v organizmu”. Izid je bil pozitiven, zato sta odredila strokovni pregled v najbližji bolnišnici, ki pa ga je voznik odklonil.

Zaradi odklonitve strokovnega pregleda so policisti podali obdolžilni predlog na krajevno pristojno sodišče, za kar mu, poleg visoke globe, grozi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Za posedovanje hladnega orožja in prepovedanih drog bo zoper njega uveden prekrškovni postopek. Katano in droge bodo uničili.