Padle kazni

Trojica, ki je oropala trgovine in banko, pred sodnikom

pk
28. 4. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Novogoriško okrožno sodišče je obsodilo roparje več trgovin v Novi Gorici in banke na Mostu na Soči.

STA
Obsojeni Slobodan Katić na poti s sodišča nazaj v pripor.

Dva med njimi, 56-letni Slobodan Katić in 34-letna Tjaša Boltar, oba Novogoričana, sta krivdo priznala. Katić, ki je priznal rop bančne poslovalnice na Mostu na Soči in dva ropa v manjših novogoriških trgovinah; v enem od njiju je trgovki zagrozil z injekcijsko iglo, bo v zaporu prebil tri leta in osem mesecev.

Tjaša Boltar, obsojena sostorilstva pri ropu s Katićem, ponarejanja listin in tatvine, pa je zaradi predhodne nekaznovanosti dobila le pogojno zaporno kazen 13 mesecev s preizkusno dobo dveh let. Sodišče jo je spoznalo za krivo, čeprav je Katić poudaril, da je deloval sam in da ga Boltarjeva ni spremljala. Obsojena bosta morala poravnati tudi povzročeno materialno škodo Novi KBM, Mercatorju in Müllerju.

41-letni Zoran Benić, osumljen, da je januarja lani med drugim oropal bančno poslovalnico na Mostu na Soči, pa krivde ni priznal, zato se bo zanj postopek pred novogoriškim okrožnim sodiščem nadaljeval. Gre za rop, pri katerem je eden od roparjev od uslužbenk banke zahteval gotovino, svojo zahtevo pa podkrepil s strelnim orožjem. Po storjenem kaznivem dejanju, v katerem je pridobil dobrih 4000 evrov, je z ukradenim denarjem pobegnil.