Okruten umor

Truplo v Sloveniji: Sumil, da ima drugega, zato je Slavico ubil

pk
22. 4. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Okruten umor Srbkinje Slavice je lani precej odmeval; njen bivši mož jo je umoril v njunem skupnem stanovanju v bližini Trsta, truplo pa je prišel skrit kar k nam, v Slovenijo.

Facebook
Nesrečnico je zakopal v odpadni gradbeni material na divjem odlagališču blizu Sežane.

Srbski državljan Dragoslav Kostić je aprila lani v kraju Škedenj na tržaškem Krasu umoril svojo nekdanjo ženo Slavico Kostić, prav tako srbsko državljanko.

Zadnja leta je žrtev živela v Italiji, kjer je delala kot negovalka. Z Dragoslavom sta po ločitvi ostala v prijateljskih odnosih, a je bilo vse skupaj menda zelo napeto.

Dolg ali drug moški

Domači so sumili moža

Bližnji so sumili, da se je Slavici zgodilo nekaj hudega, ker se jim več dni ni oglašala na telefon. Vedeli so, da je v zgodbo vpleten njen nekdanji mož.

V Škednju pri Trstu sta 38-letna Slavica in 61-letni Dragoslav imela stanovanje. Uporabljala sta ga skupno, ko sta v Italiji imela delovne obveznosti. Nepremičnina naj bi bila predmet pravnega spora med njima. Policija je najprej menila, da je bil za tragedijo kriv prav omenjeni spor in z njim povezan dolg v višini sedem tisoč evrov, ta znesek naj bi Slavica iz naslova stanovanja dolgovala nekdanjemu možu, a se je pozneje izkazalo, da je Dragoslav umor zakrivil zaradi bolestnega ljubosumja.

Menil je, tako je pozneje povedal policiji, da ima njegova bivša žena novega partnerja, kar naj bi ga močno razjezilo. »Ljubosumen sem bil. Ko sem začel sumiti, da se v najinem stanovanju dobiva z drugim moškim, sem se odločil, da jo ubijem. Vzel sem električni kabel in ga Slavici, ki je naga ležala na postelji, zavil okrog vratu ter ga nato vtaknil v vtičnico,« je Kostić opisal grozljivo dogajanje.

Zajem zaslonske slike
61-letnik je priznal umor Slavice iz Srbije. Umoril jo je iz ljubosumja.

Skril jo je pri nas

Slavičino telo je pol leta ležalo v hladilnici tržaške mrtvašnice. Družini ga niso mogli izročiti, dokler policija ni ugotovila, ali je bila ubita v Italiji ali v Sloveniji.

Truplo je nato odnesel v svoj avtomobil in ga odpeljal v Slovenijo. Skril ga je na divje odlagališče, nekaj sto metrov pred vasjo Kreplje v bližini Sežane. Nago Slavico je zakopal s tam odloženim odpadnim materialom in se takoj zatem odpravil nazaj v Srbijo.

Sojenje Kostiću, ki je umor priznal, se je predvčerajšnjim zaključilo. Tržaški sodnik mu je naložil 16 let in 6 mesecev zaporne kazni. Tožilec je sicer za 61-letnega Srba zahteval 30-letno zaporno kazen. Sodnik je odločil tudi, da Slavičina družina – iz prvega zakona ima umorjena 18-letno hčerko Neveno in 22-letnega sina Nikolo –prejme odškodnino v višini 450 tisoč evrov.