Letalska nesreča

Strmoglavil jadralni padalec

M.K.
10. 4. 2017, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na območju Stola nad Kobaridom je včeraj strmoglavil jadralni padalec in se huje poškodoval.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V nedeljo popoldne so bili novogoriški policisti obveščeni o nesreči tujega jadralnega padalca na območju Stola nad Kobaridom (1.673 m visoka gora v najdaljšem grebenu v Zahodnih Julijskih Alpah). Po sedaj zbranih podatkih je včeraj popoldne 28–letni jadralni padalec, državljan Velike Britanije, z jadralnim padalom strmoglavil na strmem in težko dostopnem pobočju Stola nad vasjo Breginj na Kobariškem (v neposredni bližini državne meje z Republiko Italijo) in se težje telesno poškodoval (sum poškodbe v ledvenem delu hrbtenice), so sporočili s policijske uprave Nova Gorica.

Reševalci GRS Tolmin so poškodovanega britanskega jadralnega padalca zdravniško oskrbeli in ga s policijskim helikopterjem, v katerem sta bila tudi zdravnik ZD Tolmin in reševalec letalec GRS, prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V zvezi z nesrečo tujega jadralnega padalca so policisti obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč iz službe za preiskavo letalskih nesreč in incidentov (ministrstvo za infrastrukturo). Bovški policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z obravnavano nesrečo s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.