Tragična smrt na stopnišču

Dojenček ni preživel padca, proti očetu sprožena preiskava

S.R.
7. 4. 2017, 09.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Tragedija je v torek zvečer doletela družino v mestu Matzen v Spodnji Avstriji. Očetu dveh otrok je pri hoji po stopnišču iz rok padel komaj tri tedne star dojenček.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so proti 26-letnemu očetu novorojenčka iz mesta Matzen v avstrijskem okraju Gänserndorf sprožili preiskavo. Ko je s tri tedne starim dojenčkom v naročju stopal po stopnišču pred družinsko hišo, mu je ta spolzel iz rok, pri padcu pa utrpel tako hude poškodbe, da mu reševalci niso uspeli rešiti življenja. Tako je policiji včeraj incident opisal oče. Preiskovalci zdaj ugotavljajo, ali je dejansko šlo za povzročitev smrti iz malomarnosti.

Tragedija se je zgodila v torek ob približno 7.00 uri zvečer. Oče, sicer iz Bolgarije, pa naj bi pri hoji po stopnišču za roko takrat vodil še svojega drugega otroka.

Reševalce poklical šele po 40 minutah?

Urad državnega tožilstva v Korneuburgu je včeraj poročal, da so proti očetu sprožili preiskavo, saj naj bi po nekaterih informacijah po tragični nesreči novorojenčka nesel nazaj v hišo, reševalce pa poklical šele po 40 minutah. Ti so se nemudoma odzvali, vendar dojenčku niso uspeli rešiti življenja, opisuje državni tožilec Friedrich Köhl, ki dodaja, da na podlagi obdukcije zaenkrat »padca po stopnišči ni mogoče izključiti.« Pravi še, da je treba za več informacij počakati na celotno obdukcijsko poročilo in končno poročilo policije.

Po incidentu je na kraj dogodka prispela ekipa za podporo ljudem v stiski, ki je pomagala žalujoči družini. Oče, ki je bil povsem v šoku, je na vprašanja preiskovalcev uspel odgovarjati šele včeraj. »Gre za zelo tragično nesrečo,« je za avstrijski Kronen Zeitung dejala županja mesta Claudia Weber.