Šest oumljenih

Prijeli najstnika, ki je posilstvo 15-letnice prenašal v živo na facebooku

G.G.
2. 4. 2017, 14.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Chicagu je policija prijela 14-letnika, ki je bil med skupino fantov, ki so sredi marca posilili 15-letno dekle in zločin v živo prenašali na facebooku.

Chicago Police Department
15-letnico so našli sredi marca.

Predstavnik policije za odnose z javnostmi v Chicagu Anthony Gugliemi je v soboto zvečer sporočil, da je 14-letnik eden od šestih osumljenih spolnega napada na 15-letnico.

Nesrečo dekle je izginilo 19. marca, mati pa je njeno izginotje takoj prijavila policiji. Čez dva dni so jo policisti našli in zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico, niso pa vedeli, da je bila žrtev spolnega napada. Njena mati je medtem na spletu našla posnetke spolne zlorabe njene hčere in jih predala policiji.

Po poročanju časnika Chicago Tribune je posnetek skupinskega posilstva videlo okoli 40 odraslih oseb in nihče ni obvestil policije ali facebooka. Enega od sorodnikov dekleta je obvestil šele nek najstnik in tako je prišla informacija do dekletove matere in posledično do policije.

Od lanskega oktobra so v Chicago zabeležili že štiri primere prenosa težkih nasilnih dejanj v živo na facebooku. Chicago pa se sooča tudi z "epidemijo" kaznivih dejanj najhujše vrste. Lansko leto je bilo rekordno po številu umorov in poskusov umorov v zadnjih dveh desetletjih. Večina nasilnih dejanj se je zgodilo v revnejšem predelu mesta, od koder je bila doma tudi 15-letnica.