Nevarno

Po eksploziji: ne vedo še, zakaj je bil plinski vod poškodovan

T.L.
1. 2. 2017, 19.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mlajši moški je bil v času udara v bližini jaška in je padel vanj ter se poškodoval.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V Celju je v sredo okoli 17.20 prišlo do eksplozije na Mariborski cesti, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Po doslej zbranih podatkih policije je zaradi udara plina v jaških najverjetneje prišlo do poškodbe plinskega voda. Kje natančno in zakaj je do poškodbe prišlo, še ni znano, so sporočili iz policije.

Čez noč je bila za ves promet zaprta Mariborska cesta od križišča z Ulico frankolovskih žrtev do City centra, prav tako je bila zaprta Cesta v Trnovlje ter del Podjavorškove ulice. Pristojne službe so ves čas opravljale meritve koncentracije plina v jaških na omenjenem območju.

Sicer pa so gasilci iz bližnje stavbe, ki jo je eksplozija poškodovala, evakuirala šestnajst ljudi. 

Policija poziva občane, da se zaradi lastne varnosti ne zadržujejo na omenjenem območju. Vozniki pa naj pri vožnji upoštevajo urejene cestne obvoze in navodila policistov.

Imate informacije s kraja dogodka? Opišite trenutno dogajanje in pošljite fotografije na naslov redakcija@svet24.si. Z nami lahko stopite v stik tudi preko naše facebook strani Svet24.

Policija pravi ... 

Policija je nekaj pred pred 17.30 uro prejela obvestilo, da je prišlo v jaških na Mariborski cesti v Celju, v bližini avtohiše, do udara zemeljskega plina. Sila udara je dvignila več pokrovov jaškov.

Po prvih podatkih je poškodovana ena oseba, in sicer mlajši moški, ki je bil v času udara v bližini jaška in je padel vanj. TV Slovenija je poročala, da se je oseba uspela sama rešiti iz jaška. Po prvih podatkih pa je na srečo oseba dobila le lažje poškodbe.

Eksplozija je poškodovala tudi objekt avtohiše v bližini. Zaradi varnosti so pristojni zaprli bližnji bencinski servis Mol na Mariborski cesti.