Pet posilstev

Lastnik lokala zaposlil mladenko in jo še isti dan posilil

uk
1. 2. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mladenka se je prijavila za službo in tako padla v kremplje posiljevalca.

Profimedia
Številne žrtve posilstva trpijo posledice do konca svojega življenja.

50-letni lastnik zagrebškega lokala je znova pristal za zapahi zaradi posilstva, in sicer neimenovane mlajše ženske, ki jo je pred kratkim zaposlil. Nesrečna mladenka, ki prihaja iz Siska, se mu je javila zaradi zaposlitve na delovno mesto natakarice. Seveda ni vedela, niti posumila, da je lastnik lokala že večkrat obtoženi posiljevalec, ki jo je tako zvabil v svoje kremplje. Posilil jo je že prvi dan in ji nato grozil, da jo bo ubil, če bo komu povedala. Na srečo jo je po dveh dneh muk rešila policija.

Dva dni je nesrečno mladenko zadrževal v svojem stanovanju in jo mučil.

Ujetnica

Lastnik lokala je po posilstvu natakarico zadrževal v ujetništvu in ji dejal, da bo brez težav odsedel 40 let, če bo komu razkrila, kaj se je zgodilo, ter ji s tem povedal, da ga ni strah posledic umora. Ženski je nato sicer uspelo poslati sporočilo svojim prijateljem, a ko so jo ti poskušali rešiti, je zagrozil še njim. Zato so poklicali policijo; ta je mladenko rešila in posiljevalca aretirala. Sicer je že stari znanec policije zaradi podobnih dejanj, a tokrat ga tožilstvo do sojenja vendarle ni več izpustilo na prostost.

Dolg in posilstvo

S smrtjo je grozil njej in njenim prijateljem, ki jim je dejal, da jih bo poklal.

50-letnik naj bi ženski posodil 300 kun, približno 40 evrov, in grožnje naj bi se začele prav zaradi tega dolga. Ko je že prvi dan zaradi groženj hotela zapustiti lokal, ji je dejal, da lahko odide samo z rešilcem, potem ko ji bo polomil vse kosti. Nato jo je prisilil, da odide z njim v stanovanje, kjer jo je zvlekel v spalnico in jo posilil. Medtem naj bi ji grozil, da jo bo vrgel skozi okno, če se bo upirala, in povedala je, da bi grožnjo gotovo uresničil.

Mučenje se je nadaljevalo še naslednji dan, potem pa ji je vendarle uspelo prek facebooka poslati sporočilo svojim prijateljem. Ti so najprej stopili v stik s posiljevalcem, ta pa jim je dejal, da ne bo šla nikamor, dokler ne vrne dolga, ter da bo prišel v njihove domove in jih vse poklal. Takrat so poklicali policijo. Hrvaški mediji poročajo, da policija proti zadevnemu zaradi posilstev vodi že pet postopkov, in se hkrati sprašujejo, zakaj je takšna oseba na prostosti.