VALJEVO

Desetletnik znova pretepen, ravnateljica nasilje zanika

rt
30. 1. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Učenec tretjega razreda je že dalj časa izpostavljen napadom vrstnikov

arhiv
Ravnateljica pravi, da na šoli nasilja ni

Snežana Tosić, mati desetletnega F. T., ki obiskuje tretji razred osnovne šole v Valjevu, je pretresena, tako zaradi poškodb, s katerimi se njen otrok vrača domov iz šole, kot tudi zaradi odziva ravnateljice, ki pravi, da na šoli nasilja ni. Snežana je izgubila potrpljenje po tem, ko se je pred dnevi njen sin vrnil domov s hudo oteklim očesom in prebito arkado.

Napadli so ga trije učenci

Poškodovanega 10-letnika je mati takoj odpeljala na urgenco, kjer so mu oskrbeli rano. Sin ji je takrat priznal, da je že več kot leto dni v učilnicah, na šolskem dvorišču in na poti iz šole izpostavljen napadom učencev ter da tega več ne more trpeti. Trojica, ki ga je tokrat napadla z ledenimi kepami, naj bi, po beseda Tosićeve, izvajala nasilje nad njenim sinom že od oktobra 2015. Desetletnik se je iz šole večkrat vrnil z modricami po telesu. »Ne mine dan, da ga ne bi udarili,« je povedala Snežana in dodala, da je oče enega izmed treh otrok, ki se nadlegujejo njenega sina, učitelj na osnovni šoli.

Nihče od odgovornih ne reagira

Mati, ki se zaradi položaja počuti povsem nemočno, se je najprej obrnila na sinovo razredničarko, ki je obljubila, da se napadi učencev ne bodo več ponavljali. Vendar so se, zato je obvestila vodstvo šole, ki pa za njeno zaskrbljenost in poškodbe sina ni imelo posluha. Ravnateljica Osnovne šole Milovana Glišića Nataša Badovinac pravi, da vrstniškega nasilja ni bilo ter da so navedbe Snežane Tosić in njenega sina neresnične. Otrok naj bi po njenih informacijah zadnje poškodbe staknil med kepanjem zunaj šolskega objekta in nikakor ne v razredu ali na šolskem dvorišču. Na centru za socialno delo v Valjevu so povedali, da niso seznanjeni z omenjenim primerom nasilja v šoli.

Na zgodbo se je odzvala tudi mati Aleksa Jankovića iz Niša, ki si je zaradi vrstniškega nasilja pred letom dni vzel življenje. »Menim, da prosvetni delavci, ki poskušajo zatajiti nasilje, sami sodelujejo v zlorabi otrok,« je učiteljem šole sporočila Dragana Janković.

arhiv
Desetletnik je moral na urgenco