Ognjeni zublji

FOTO: V samo eni uri je bilo vsega konec

Janja Ambrožič/Dolenjski list
25. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V ponedeljek je zagorelo pri Isteničevih na Bizeljskem. Ogenj se je izpod nadstreška, kjer so imeli traktor, razširil na objekt. Škode je za nekaj sto tisoč evrov.

PGE Krško
Kljub hitremu posredovanju gasilcev je škoda zelo velika.

»V predelovalni kleti objekta, kjer imamo sobe za turiste, je naš zaposleni malo pred 12. uro opazil dim, tekel je po gasilni aparat, a ko je prišel nazaj, je bilo že vse v ognju. V eni uri je bilo vsega konec,« je včeraj povedal Janez Istenič.

Dodal je, da so imeli srečo, kar zadeva proizvodnjo, požar ni povzročil škode na zalogah vina, prav tako ne na končnih proizvodih.

PGE Krško
Notranjost mansarde je popolnoma uničena, prav tako ostrešje.

Zgorela stroja

»Nam je pa zgorelo precej repromateriala, kot so zamaški, kapice, tam smo imeli tudi dva polavtomatska stroja za polnjenje in mašenje, ki sta zoglenela. Trenutno bomo zelo občutili izgubo traktorja, ki je bil vreden okoli 40 tisoč evrov.«

Istenič je vesel, da v času požara v objektu ni bilo nikogar.

»Imamo težave z vodo in elektriko, kar nekaj časa bomo morali improvizirati,« je posledice nesrečnega dogodka nizal Istenič in dodal, da so imeli objekt skupaj z zalogami zavarovan za 250 tisoč evrov.

Janja Ambrožič
Isteničevi v Stari vasi na Bizeljskem imajo več objektov.

Kriminalisti še na delu

S Policijske uprave Novo mesto so pred zaključkom naše redakcije sporočili, da vzrok požara še ni znan. Včeraj so požarišče pregledovali kriminalisti in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija.

Trezor penin

Družina Istenič vsako leto proda okoli 150 tisoč steklenic penine.

Ta požar je za Isteničeve v zadnjem času drugi hud udarec, lani sta jim namreč letino oklestili pozeba in toča. Kljub temu se ne dajo, ravno te dni so nameravali predstaviti nov projekt, namreč v kleti vile Istenič (to je objekt ob glavni cesti, pod tistim, ki ga je prizadel požar) nameravajo urediti trezor penin. Gre za popolno novost, stranke si bodo lahko izbrale osnovno vino, iz katerega bo nastala njihova lastna penina. »Mi jo bomo zanje napolnili in dali ležat kot v sef,« načrte jasno opiše Istenič. »Za začetek bomo naredili 12 boksov, potem pa bomo videli, kakšen je interes.«

Janja Ambrožič
Včeraj so požarišče pregledali kriminalisti in forenziki.