Heavens Devils

FOTO: Dravograjskim motoristom klub pogorel že drugič

Sašo Avramovič
24. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V prostorih oziroma na sedežu motorističnega kluba Heavens Devils iz Dravograda je v 14 dneh kar dvakrat zagorelo. Škoda je ogromna.

PGD Dravograd
Predvčerajšnji dimniški požar se je razširil na večji del stavbe.

Pisal se je letošnji 9. januar, bil je ponedeljek. Okrog 18. ure je izbruhnil dimniški požar v lesenem nestanovanjskem objektu na Spodnjem Viču pri Dravogradu. V objektu, v katerem je že 12 let sedež motorističnega kluba Heavens Devils.

V tem lesenem nestanovanjskem objektu ima že 12 let sedež motoristični klub Heavens Devils.

Velika materialna škoda

»Zagorelo je ostrešje objekta, ogenj pa se je razširil tudi v izolacijo stropov zgornje etaže. Odšli smo na kraj, kjer smo se opremili z izolirnimi dihalnimi aparati, ter vstopili v spodnji in zgornji prostor objekta in požar pogasili. Zaradi potrebe po večjem številu nosilcev IDA in vode smo na pomoč poklicali še kolege iz PGD Črneče in PGD Šentjanž pri Dravogradu. V požaru je nastala velika materialna škoda,« so takrat sporočili iz PGD Dravograd.

PGD Dravograd
Na predvčerajšnji intervenciji je skupno posredovalo 37 gasilcev.

Zavihali so rokave

Po prvem požaru so člani zavihali rokave in začeli sanacijo objekta. Ravno v teh dneh so se dela končala in nameravali so prirediti zabavo za vse tiste, ki so pomagali pri delih. Žal pa je zdaj spet zagorelo.

Ker objekt, ki meri približno 12 x 7 metrov in stoji tik ob reki Dravi, ni zavarovan, je bila škoda na plečih članov motorističnega kluba. Takoj po dogodku so stopili skupaj, zavihali rokave in začeli sanacijo objekta po požaru. Ravno v teh dneh so se dela končala in nameravali so, kot nam je pojasnil vodja kluba Branko Fujs, prirediti majhno zabavo za vse tiste, ki so pomagali pri delih. A na žalost se je zgodilo točno tisto, za kar so upali, da se nikoli več ne bo. Na žalost je v nedeljo popoldne okoli 15.30 znova zagorelo. In znova na isti način. »Požar, ki je nastal pri dimniku in se razširil na večji del stavbe, so pogasili gasilci PGD Dravograd, Črneče in Šentjanž, iz objekta pa so rešili tudi dva psa. Ogenj je uničil precejšen del objekta,« so sporočili iz PGD Dravograd. Materialna škoda je spet velika. »Najmanj 50 tisoč evrov,« je povedal Fujs in dodal, da je tudi v tem požaru prišlo do samovžiga in da je tuja krivda izključena. »Nihče nam to ni zakuril, saj nikomur nismo nagajali in nimamo nobenih sovražnikov,« je dejal Fujs. Psa sta njegova, k sreči v požaru nista bila poškodovana in je z njima vse v najlepšem redu.

PGD Dravograd
Prvi požar je izbruhnil 9. januarja okoli 18. ure.

Gasili so dobro uro

Policija je včeraj sporočila, da ogled kraja požara na Spodnjem Viču pri Dravogradu v nedeljo ni bil mogoč, zato so ga opravili včeraj.

Poveljnik PGD Dravograd Branko Skrube je dejal, da je na predvčerajšnji intervenciji skupno posredoval kar 37 gasilcev iz vseh treh omenjenih društev. Z ognjenimi zublji so se borili dobro uro, z intervencije pa so se vrnili okrog 20. ure. Dodal je, da sta bili obe intervenciji, tako predvčerajšnja kot tista pred 14 dnevi, zahtevni, saj sta bila oba požara na tem objektu, ki sicer stoji v smeri mejnega prehoda Vič, zelo obsežna. S policije so sicer sporočili, da ogled kraja požara v nedeljo ni bil mogoč, zato so ga opravili včeraj.