Skozi okno tudi vreča s konopljo

Izola: policistom prijavil stanodajalca in sam pristal v priporu

T.L.
24. 1. 2017, 13.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Izkazalo se je, da je imel 42-letni najemnik na zalogi kar nekaj konoplje.

Bobo
Policija je v hišni preiskavi našla še več prepovedane droge (fotografija je simbolična).

Pestro je bilo minuli teden, natančneje v četrtek ponoči, v Izoli. Na tamkajšnjo policijsko postajo je namreč prišel 42-letnik in prijavil, da ga je stanodajalec vrgel iz stanovanja v Izoli, kjer je živel kot najemnik in da je na ulico vrgel tudi njegova oblačila.

Da bi razjasnili, kaj se dogaja, so na kraj dogodka odšli policisti. Naleteli so na 35-letnega stanodajalca, ki je v jezi najprej kričal in grozil, zatem pa je pričel skozi okno metati podnajemnikove stvari, med njimi tudi PVC vrečo, v kateri je bila večja količina rastlinskih delcev zelene barve. To so policisti zasegli, saj je obstajal sum, da je v njej prepovedana droga konoplja. S preliminarnim testiranjem je bilo kasneje dejansko ugotovljeno, da je bilo v zaseženi vrečki 442,02 gramov prepovedane droge konoplje.

Nato je 35-letnik policiste povabil v notranjost hiše, kjer naj bi imel podnajemnik sobo. Tudi tu so policisti našli prepovedano drogo konopljo, zato so se odločili, da bodo opravili hišno preiskavo. Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da sta 35-letnik in 42-letnik storila kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog so jima odvzeli prostost in odredili pridržanje. Oba sta bila privedena v prostore Policijske postaje Izola.

Policisti so na podlagi zbranih dejstev pridobili odredbo in v prostorih, ki jih je uporabljal 42-letni podnajemnik, opravili hišno preiskavo. V sklopu preiskave so našli posušene rastlinske delce, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo. V hišni preiskavi so zasegli skupno 266,21 gramov prepovedane droge konoplja, o izsledkih pa so obvestili koprskega državnega tožilca, ki je odredil, naj se 42-letnik privede na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika na koprsko okrožno sodišče, medtem ko je za 35-letnega stanodajalca odredil, da ga izpustijo, saj ni več razlogov za njegovo pridržanje.

Kot še sporočajo iz policije, je 42-letnik povratnik (prekrški in kazniva dejanja s področja prepovedanih drog) in je bil tudi že obsojen na zaporno kazen dveh let. Na policiji še dodajajo, da dejstvo, da gre v primerih obravnavanih kaznivih dejanj za večjo količino prepovedane droge, kaže na to, da je imel očiten namen pridobiti čim večjo premoženjsko korist. Za 42-letnika, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, je preiskovalni sodnik odredil pripor.