Tragična nesreča

Znana usoda voznika, ki je v Planici zbil mladega skakalca

J.P.
24. 1. 2017, 11.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V začetku lanskega decembra je odjeknila vest, da je pogodbeni delavec nordijskega centra Planica v Planici trčil v slovenskega smučarskega skakalca.

Arsen Perić/M24.si
Ernest Prišlič

Kot je takrat poročal športni portal Ekipa, je 4. decembra lani v bližini nordijskega centra pogodbeni delavec na poti v službo zaradi časovne stiske in slabo očiščenega vetrobranskega stekla zbil Ernesta Prišliča, ki v družbi Anžeta Semeniča tekel ob levi strani ceste, ki pelje proti skakalnicam pod Poncami. Tisto nedeljo se je namreč reprezentanca B v smučarskih skokih pripravljala na uvodne tekme celinskega pokala 2016/17. Voznik ju ni videl, Semeniču je uspelo odskočiti.

Arsen Perić/M24
V nesreči se je hudo telesno poškodoval.

23-letnik je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe. V ljubljanski UKC so ga prepeljali s helikopterjem, v umetni komi je bil 14 dni. Takrat smo poročali, da je, ko so ga zbudili iz kome, izrazil razočaranje – od sezone je namreč pričakoval veliko.

Voznika so ovadili

Danes so iz Policijske uprave Kranj sporočili, da so kranjskogorski policisti voznika kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Kot so ugotovili, je nesrečo povzročil z nepravilno vožnjo osebnega vozila, ki je imel močno zaledenela stekla.