Ni se želel poročiti

Nekdanjega fanta polila s kislino in porezala s skalpelom

R.T.
18. 1. 2017, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V indijskem mestu Bangalore so prijeli 26-letno medicinsko sestro, ki je svojega nekdanjega fanta polila s kislino in ga nato s skalpelom porezala po obrazu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ker se Jayakumar Purushottam, 32-letni trgovec z oblačili, s 26-letno medicinsko sestro Lidijo Yeshpaul ni želel poročiti, ga je ta po obrazu polila s kislino in mu nato s skalpelom prerezala še ličnici. 

Po ocenah se v Indiji vsako leto zgodi več kot 1000 napadov s kislino, pri čemer so žrtve skoraj v vseh primerih ženske.

Jayakumar, ki je zunaj življenjske nevarnosti, trenutno okreva v zasebni bolnišnici. Po obrazu in vratu je utrpel hude opekline, globoke rane pa mu je na obeh ličnicah pustil kot britev oster skalpel, so navedli pri policiji.

V preiskavi so ugotovili, da je 26-letna Lidija v ponedeljek iz bolnišnice, kjer je zaposlena, vzela kislino za čiščenje stranišč ter svojega nekdanjega fanta pričakala pred templjem, kamor se je odpravil na večerno molitev. Tam ga je z njo najprej poškropila po obrazu in ga nato napadla še s skalpelom. S kraja dogodka je zbežala, vendar so jo policisti pozneje odkrili, ko se je skrivala pri svojih sorodnikih.

Lidija in Jayakumar sta se zaljubila leta 2011, oba pa sta obiskovala isto zasebno šolo v bližini mesta Sehadripuram. Razšla sta se oktobra lani, saj sta njuni družini iz verskih razlogov poroki nasprotovali.