Tepežka v Tepanjah

Ustanovitelj Viol: Pričakujem oprostilno sodbo

rm
11. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ustanovitelj Viol vpletenost v enega najodmevnejših navijaških incidentov pri nas vztrajno zanika.

Osebni arhiv Roman Križnjak
Mariborčan Roman Križnjak, eden od ustanoviteljev Viol.

Včeraj se je na okrajnem sodišču v Šmarjah pri Jelšah znova začelo sojenje Romanu Križnjaku, in sicer zaradi domnevne vpletenosti v pretep med mariborskimi in španskimi navijači na avtocestnem postajališču Tepanje februarja predlani.

Križnjak, eden od ustanoviteljev Viol, je bil na okrajnem sodišču v Slovenskih Konjicah aprila predlani obsojen na leto dni zapora zaradi kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje, celjski višji sodniki pa so decembra istega leta obsodbo zaradi ugotovljenih hudih procesnih kršitev razveljavili, saj prvostopenjsko sodišče med drugim sploh ni dovolilo zaslišanja oškodovancev, pretepenih Špancev.

policija.si
Razdejana notranjost bencinskega servisa v Tepanjah.

V množičnem pretepu slavili Štajerci

Spomnimo: 21. februarja 2014, po tekmi nogometne lige prvakov med Mariborom in Sevillo, ki se je v Ljudskem vrtu končala z remijem (2:2), je na postajališču Tepanje prišlo do množičnega navijaškega pretepa. Povod za obračun naj bi bila za Viole provokativna fotografija španske navijaške skupine Biris Norte, ki so jo slednji pred tekmo objavili na spletnih forumih. Na policiji so naslednje jutro pojasnjevali, da so za dvema avtobusoma španskih navijačev pripeljali štirje avtomobili navijačev domačega kluba, ki so nato napadli goste ...

policija.si
Eden od pretepačev je v avtobus zalučal celo sekiro.

Dvojni zlom čeljusti, 5000 evrov škode

Roman Križnjak, obtoženi: »Ne morem priznati nečesa, česar nisem storil, pa če gre le za minuto dela v splošno korist.«

Pet oseb je po incidentu iskalo zdravstveno pomoč. Štirje so bili lažje poškodovani, eden huje, saj je utrpel dvojni zlom čeljusti, na dveh avtobusih italijanske družbe, s katerima so potovali Španci, in v notranjosti bencinskega servisa pa je nastalo za okrog pet tisoč evrov gmotne škode. Na pristojno sodišče je bilo vloženih pet obtožnih predlogov zoper 20 obdolžencev in vsi razen Križnjaka so sklenili očitke tožilstva priznati. »Za priznanje krivde so mi najprej ponudili 200 ur dela v korist družbe. Ne morem priznati nečesa, česar nisem storil, pa če gre le za minuto dela v splošno korist,« je za Svet24 dejal Križnjak, ki v drugo pričakuje nič manj kot oprostilno sodbo.