Je psihično nestabilen?

Koprskega razbijača so hospitalizirali

pk
27. 11. 2016, 14.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Storilca vandalskega dejanja v koprski stolnici, s kladivom se je spravil nad dva Marijina kipa in ju huje poškodoval, so policisti že našli.

Facebook
Posnetek, ki so ga v času, ko je Koprčan razbijal kipa, ujele nadzorne kamere.
Moškega iz Rižane, ki se je spravil nad Marijina kipa, z rešilcem odpeljali v Idrijo.

Storilca vandalskega dejanja v koprski stolnici, s kladivom se je spravil nad dva Marijina kipa in ju huje poškodoval, so policisti že našli. Njegovo identiteto so odkrili s pomočjo posnetkov nadzornih kamer v cerkvi. Izsledili so ga in ga že v ponedeljek privedli na policijsko postajo, kjer ga je pregledal tudi zdravnik; ta je odločil, da ga morajo prisilno hospitalizirati. Takoj so ga z reševalnim vozilom odpeljali v psihiatrično bolnišnico v Idriji.

Ni bil pri sebi

Domačini, ki poznajo 41-letnega osumljenca storitve kaznivega dejanja, povedo, da je verjetno, kar da sumiti tudi odločitev zdravnika, duševno neuravnovešen, saj da so ga večkrat videvali hoditi po Kopru in okolici v nekem zamaknjenem stanju. Menda mu je pred kratkim umrl oče, od takrat naj bi bilo z njim še slabše. Kaj je bil motiv dejanja – poškodovanja kipov, s katerim je povzročil za okrog sto tisoč evrov škode, še ni znano.