Poplave v Italiji

VIDEO: Našli truplo ribiča, pogrešajo še tri osebe

G.G./STA
26. 11. 2016, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Poplave, ki zaradi močnega deževja že več dni povzročajo težave v Italiji, so terjale najmanj eno smrtno žrtev. V Liguriji so našli truplo ribiča, ki so ga pogrešali od srede.

Profimedia
Tako je bilo včeraj ponekod v Torinu.

Še vedno pa iščejo 70-letnega upokojenca, ki je v petek v kraju Perosa Argentina padel v reko, ter dve osebi, ki ju pogrešajo na Siciliji.

V štirih dneh je v pokrajinah Ligurija in Piemont padlo toliko dežja kot prej v šestih mesecih. V kraju Moncalieri v bližini Torina je moralo zaradi narasle reke, ki je prestopila bregove, zapustiti svoje domove okoli 3000 ljudi, danes poročajo italijanski mediji.

V Piemontu so v petek iz varnostnih razlogov zaprli nekatere šole in poslovne prostore, med drugim proizvodni obrat družbe Ferrero v Albi.

Medtem ko so doslej poročali o poplavah predvsem s severa Italije, se zdaj teh zaradi močnega deževja bojijo tudi na Siciliji. V bližini kraja Agrigento že pogrešajo kmeta, katerega avtomobil so najverjetneje odnesle narasle vode. Podobna usoda je najverjetneje doletela 74-letnega trgovca iz Messine, ki se je s skuterjem vračal domov, potem ko so mestne oblasti zaradi močnih padavin ukazale zaprtje trgovin.